[突擊自由高] MG定MGEX?

82 回覆
2 Like 17 Dislike
雖然唔係seed迷,但由細到大真係儲哂所有拼裝類型嘅SF,只能講中二之王係非常吸引。

基本上都係買MGEX,至少「大部份」應該金色嘅位都上左電鍍。成型色嘅金依然唔太討好,但素組唔會太明顯,反而會覺得details太多太雜,如果上埋水貼外表會好亂,而且比較原作機設,MGEX魔改嘅成份算幾重下,同MB差唔多水平,圓潤嘅部份全部變成棱角

普通MG全身屎黃色,細節不足,除非你想體驗大腿外甲連動,又願意自己上過哂金色,否則唔好諗MG。不過,如果你仲買到MG Full burst mode就正,畢竟送光翼

PG除左鎮宅之外,冇任何突出嘅地方,而且龍騎兵竟然要用貼紙補番金色,喺呢個Lv嘅gunpla上出現真係不能接受,個彈弓結構莫名其妙...普通1/60有LED, but that's all

小比例的話,其實RG/新HG都唔差。RG好有良心咁提供電鍍背包骨架,龍騎兵展開狀態下夠哂霸氣。新HG就係不過不失嘅水準,但設計上反而靠近番原作。假如你係原作黨,HG可以考慮

BTW, 希望bandai出mgex proud defender, 好似PG strike 加空中霸王可以換裝咁,令mgex SF可以直接換裝成mgex MSF
不過RG只可以站屍

膊頭個ball joint鬆到
唔拎武器都舉唔起
rg 個背包極易爛
1/144 新HG
1/100 MGEX
1/60 PG
RG早期出, 好多結構問題好鬆.

其實普通freedom, MG 2.0 又靚又平200幾有交易. 不如諗下佢?
買盒模型幾百蚊都咁多內心戲
MGEX
Metal build 咪算lu
又唔洗砌得咁辛苦
喺關節位補啲土 會唔會啲用
唔會搵到8舊水 通常都9舊幾-千頭
你廢姐
咁勁啊 求其講香港三達地方 依家有貨又8舊水既黎睇下 即刻買到叫你一聲大佬又點話
咪就係你廢先要搵8舊水既地方買囉 我送埋上門都唔撚洗8舊任攞喎傻鳩 乖乖地買貴貨比我賺啦柒頭
唔知邊到仲有MGEX 可以買
好型啊
其實唔介意果一百幾十既話好多百貨公司都有
利申係反斗入左
請問而家邊到仲有得賣?
MG 先 再MGEX

好似我咁買左咁多gundam 擺左係到都兩三年都未砌

到你真係有與趣砌埋MGEX 先再買
MG 狗也不要,垃圾大陸車
下星期好似返批平pg sf
$900到
MGEX+1
請問Sf mgrx幾時再版啊
今個月有啊
https://www.youtube.com/live/Lk-jct74x5I?si=7sXpODRnG0qWFl1w
留意下模型鋪
應該有機買到嘅
Metal build啦
邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞