Novoland早上返工時間交通有多方便

179 回覆
421 Like 20 Dislike
*得
多唔多塞車
垃圾鄉下地方
5-10分鐘一班喇
屯公有巴士專線㗎
去寶田搭58M去屯門公路再轉車最快
返工好少塞,係放工無咗專線先成日塞
尤其係屯公尾段入屯中心個位
你唔介意維修費重皮
個個位真係好正
香港d單車政策都唔係預你返工返工用
真係諗唔到有乜理由買novoland

住過屯門一世都唔會再住大西北
除非退休唔使日日返工
香港d單車政策都唔係預你返工返工用
邊個叫你要返工都住咁入
咁份工唔係返死一世 過2年轉工/小朋友返學要出返市區唔通賣樓咩
唔係話大西北冇工返 係多同少嘅問題
商業區唔係得中環 仲有觀塘九龍灣尖沙咀側漁涌太古金鐘灣仔etc
唔好spin到好似Novoland嘅問題剩係唔近中環咁先 佢係去邊個商業區都咁q遠啊

好多人拎lp12嚟比較 其實lp12出尖沙咀旺角嗰啲都遠
但起碼人地衰唔晒 返港島九龍東都快
Novoland除咗出機場個時間叫正常 仲有出邊個商業區係可以一個鐘內?
連登舊時夠話 2,3,823 QQ係股王啦 你訓左身未?
去西鐵唔會咁撚閪先
東邊果個CBD正式收左皮啦 仲商業區 發撚緊夢
宜家係殘廢人士區就差唔多
宜家全力搞北都 第時東邊咪全部變牛屎地方囉
輕鐵兩個站到天水圍站
仲有K巴小巴
好多人返九東
觀塘九龍灣咁多商廈
依家政府既取態擺明係全力發展北部都會區
相信好多公司都會慢慢由側魚涌,觀塘甚至中環慢慢搬去洪水橋同古洞北一帶
所以單講講投資潛力,依家買樓一定係買大西北同北區
一來真係有人會返屯門,二來返工都只係其中一個因素,你講到咁差但事實上已經賣咗二千幾個單位接近三千,當中唔少人都係屯門原生家庭,好多都係想住近屋企,亦都知道交通情況. 當然買樓你覺得交通唔方便唔值咪唔好買,但都好多人有其他考慮因素
房屋台有邊個盤係讚

天壐海果啲俾連登仔話貴
泰峯又話馬路食塵
大西北樓又話返工唔方便
其他市區樓又話蚊型發展商單支納米樓
反而想了解下
好似呢類短程西鐵站接駁車
其實係咪做單層巴 然後繁忙時間密啲班次
會唔會好過派部雙層嚟 慢慢上上層坐 落車又要排返落嚟
康城全樓景堆田區
港島 樓齡大 買黎幫手夾維修貴
現實係自己痴老豆老母間公屋住
廢人先會以取笑人為樂,根本好多現實又窮又廢又住公屋
點解要返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞