新手買相機求救

75 回覆
0 Like 28 Dislike
7k感覺係gr3比較好
其實機用kit鏡又麻麻地,另外買鏡又太貴
認真,攝影只有小小概念咩係 ISO、快門、光圈。如果想買部六千左右既萬用機,主力影小朋友。係咪慳返用 iPhone 影無分別
呢筆錢主要係買操控同實體制
尤其Flip mon方便多D角度拍

唔好嘅係幾細部都好 你要特登拎部機仔跟身
唔會,如果要換鏡用Zfc Z30果啲同iPhone已經有明顯分別,當然前提你唔好用auto
Ricoh GR都靚過iPhone好多
開頭以為係富士區傳統黎
點知係富士界sony區gm狗
Canon r8 點睇?
買部D90都屌打而家所有旗艦電話
X100VI
二手搵部富士xt20玩下攞
望吓c記啲鏡既價錢同重量先
三娘四佬sony版有人試過買行但係官網登記唔到保養
fuji版好似有人試過開盒但張單係第二間鋪
所以我幾時都話新手就唔好去呢兩間

開盒俾人試間間都有,都係睇sales
肥花你問佢現金價同埋唔要贈品會平少少
要睇咩機
送都係d慢 sd card,副廠電
相機袋就係伯父用個d style

全部唔要平幾舊重好
了解 唔該巴打
唔好用 auto 意思係全 auto 定下下我都想 set 曬快門、iso 同光圈
Z30 普通 kit set 夠唔夠做
唔好用auto mode, a mode 或者s mode 試下
16-50果支kit 鏡新手玩下ok
等我再研究下先

佢現實窮撚到要申請失業救濟金,你可憐下啲乞衣啦
GR, 電話, m43
想請教下, ZFC如果唔識用電腦執相, 直接出JPG既話係咪都可以接受?
新手想入坑但唔識執相, 但又見到有人話直出富士會好D
呢個問題好敏感
其實接唔接受都係睇自己,你睇下啲review好多都有jpg file比你自己down落來睇,自己決定吧
用相機啦,小朋友跑跑跳跳電話可能shutter lag
iphone算啦

有時間過相冇時間換片
鳩噏啦你
行貨係你面前cut開 有晒保養證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞