我真心建議大家去遊完行之後自首

104 回覆
346 Like 25 Dislike
講真,大家參加得佔中一定有犯法
犯左法,就要承擔罪責,先係良好公民
遊完行,表達完訴求,最好去警署自首

不過為左爭加警方辦事效率,倒不如一齊去灣仔警察總部自首,就算唔自首,都可以指證其他人

不過記住千祈唔好犯法

雖然果度應該無咁大容納到當時參加人數
咁容納唔到最多咪逼啲囉,最多逼出去少少
記得叫多啲人黎守法維護法治,你我有責

反正全香港人都有罪
如果律政司唔肯檢控哂十萬人
記住一定要一齊上門搵佢地要求檢控
有咩理由得咁少人坐先
講真,大家參加得佔中一定有犯法
犯左法,就要承擔罪責,先係良好公民
遊完行,表達完訴求,最好去警署自首

不過為左增加警方辦事效率,倒不如一齊去灣仔警察總部自首,就算唔自首,都可以指證其他人

不過記住千祈唔好犯法

雖然果度應該無咁大容納到當時參加人數
咁容納唔到最多咪逼啲囉,最多逼出去少少
記得叫多啲人黎守法維護法治,你我有責

反正全香港人都有罪
如果律政司唔肯檢控哂十萬人
記住一定要一齊上門搵佢地要求檢控
有咩理由得咁少人坐先
最叻係你,留名等睇樓主自首
真心,要警方自己搵證據好辛苦
又要勞煩DOJ哂人力物力檢控

自首係最好
等佢一次過捉哂

雖然香港監倉應該無咁大容納咁多人,唔緊要啦
實有地方既

遵守法律同協助警方係每個好市民責任
呢個post 有兩個係block 左 即係有五毛 證明中共在意大家全部集體自首

佔中暴徒咁多人,邊止咁少
得一個人千祈唔好自首
起碼搵夠一萬個先好去

咁警方可以一次過做野
增加行政效率

希望你唔係真心啦
覺得香港人唔敢玩自首
不過都幫你推下
希望你唔係真心啦

一個人既話唔好真心
多人既話可以真心
呢個post 有兩個係block 左 即係有五毛 證明中共在意大家全部集體自首

呢個post 得我同樓主,你block 左二個,既是你block 左樓主囉,柒頭。數學都唔識學人上連登,怪不得叫柒頭雲海
覺得香港人唔敢玩自首
不過都幫你推下

你叫你一個人企係條馬路中間你都唔敢
但佔中暴徒一大班係度,就係人都夠膽企出去

毛主席名句:人多好辦事
永遠是對的
推到俾暴徒首領睇到,望佢地良心發現
要返工
有道理

其實佢咁講無錯,美國啱啱都集體排隊去警局自首塞爆佢

如果有10幾萬人,去警察總部門口排隊自首又係一個上國際a1新聞嘅機會
係街執個一毫報警當失物做好市民重有益社會
全部老野坐監就解决哂土地房屋教育醫療就業問題,建制派仲唔去排隊自首。

其實佢咁講無錯,美國啱啱都集體排隊去警局自首塞爆佢

如果有10幾萬人,去警察總部門口排隊自首又係一個上國際a1新聞嘅機會

我係想啲暴徒一齊良心發現去自首
我愛國愛港邊會參加非法佔中
係街執個一毫報警當失物做好市民重有益社會

都可以,總之幫到警察維護法紀都應該做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞