而家仲有冇按鍵精靈??

30 回覆
1 Like 12 Dislike
以前用嚟玩online game
但成日中毒
而家仲有冇

我mac , 有冇類似可以用, 寫腳本

因為有D job 係 cap D網既圖, 擺去ppt, 再upload上網之類

有冇"按鍵精靈"介紹
2024都仲有人唔識用google搵答案
之前網上download過嗰啲都彈防毒通知 巴打小心
叫ai寫個俾你咪無毒
巨集?
用microsoft隻 power automate la
用Ai玩
就係搵唔到ar
呢個答案最好, 謝謝你
邊度搵呢份Job
share 份job 比我我教你automation
我本身有幾個side projects, freelance 做automation
uipath/ power automation
仲有AI
Mac有keyboard maestro
工作用automation
打機用gaming mouse software內建嘅hot key script
autohotkey
整成EXE都會報毒
用SCRIPT唔會
可以用係GAME度咩
哩樣野唔係幫你自動SEND MAIL之類嘅野咩
你睇真d佢requirement
宜家寫自動化SCRIPT常用有
PYTHON, 有KEYBOARD, pyautogui, PYAUTOWIN之類
但係冇得截圖工具去整合, 要自己截

按鍵精靈2014, WIN10仲用到, 但係入去改SCRIPT果版下下LOAD好撚煩, 優點可以用圖又可以用色(PYTHON用唔到色), 用色黎按目標速度快過圖好多, 仲可以BACKGROUND行(唔一定隻隻GAME得), 唔阻你用電腦

SIKULIX, 用JYTHON, 舊版可以整合埋D指令, 新版咩指令都冇哂要自己上網查好麻煩, 有OCR功能可以自己搵畫面上的字

AHK, 一個叫信手拈來按鍵幫你來. 另到AHK易用好多
如果唔係E5
POWER AUTOMATE好似得試用30日?
我都想搵替代好耐

利申: 寫腳本 要讀圖片 認色 再模擬鍵盤滑鼠操作
hotkey果d 做唔到複雜d既邏輯
AHK好似都可以認色
python 都寫到啦 問chatgpt寫曲 改少少就行到啦
查左下, PYTHON的PYAUTOGUI都可以認色
不過唔似按鍵佢D FUNCTION寫好哂
要自己寫多D SCRIPT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞