柏傲莊東南獅子山景套3房 1340萬沽4年升值6.5%

26 回覆
7 Like 21 Dislike
中原地產沙田豪宅沙田廣場分行副區域營業經理劉俊杰表示,全面撤辣後,本月整體交投氣氛明顯提升,二手成交增加,大圍區本月暫錄約47宗成交,其中柏傲莊本月暫錄13宗成交,屋苑最新錄2期7A座低層A室成交,實用面積664平方呎,3房連套房間隔,座向東南,享獅子山景,開價約1400萬元,議價後以1340萬元成交,呎價20181元。新買家為用家,見屋苑交通便利,亦有大型商場及會所,生活配套完善,即入市單位自用,提升生活質素。原業主則於2020年以1258萬元買入單位,持貨4年,是次易手帳面獲利約82萬元離場,單位期內升值約6.5%,

https://ps.hket.com/article/3727642/%E6%9F%8F%E5%82%B2%E8%8E%8A%E6%9D%B1%E5%8D%97%E7%8D%85%E5%AD%90%E5%B1%B1%E6%99%AF%E5%A5%973%E6%88%BF%201340%E8%90%AC%E6%B2%BD4%E5%B9%B4%E5%8D%87%E5%80%BC6.5?mtc=60037

又話二手樓無人要
升勢止不住,傻淡哭撚左
無人理
公屋痰痰:我睇唔到
扮睇唔到
GOGOGO
1房周街登緊700萬自己計下跌幾多
傻淡九唔搭八
呢個係3房連套房單位成交
班撚樣樓都無睇過

係咁上下質素
係咁柒升得咁有眼光撤辣前低位入市呀嘛等宜家係度唱好
老友,買樓除咗樓價仲有其他成本㗎,千幾萬樓唔使交稅
又話二手樓無人要
柏傲莊
無賣唔出既樓
咁廢淡點先算有眼光點都唔入市/無錢入
呎價20181元
早兩年高位放左又要同你交代
大圍唔計
當年Stamp duty 當首置都交7.5%喎
仲有利息呢
你唔計埋發展商回贈5%同按揭回贈
係呀係呀

09年入又洗鬼同無講咩柒頭
唔洗講咁多
唱好又唔貼手頭幾多疊樓契一律等於鳩噏
咁好賺你有本事賺曬佢
on9仔 我又無話自己供完
不過唔緊要有兩個淡淡幫我供緊
咁有排計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞