pulp fiction好無睇

80 回覆
15 Like 6 Dislike
Wh..what...
聽過人講就係Vincent 喺一個故事到係主角
但係喺拳手個故事到就係一個二打六
出場就即刻俾人射死

但係最正就係係電影嘅最尾又無啦啦出返嚟

Tarantino 玩時間線玩到出神入化

這樣子也算出神入化?你有看過nolan的電影嗎?

咩都Nolan 你淨係識佢 睇多啲戲啦 一講戲就乜尻都Nolan
聽過人講就係Vincent 喺一個故事到係主角
但係喺拳手個故事到就係一個二打六
出場就即刻俾人射死

但係最正就係係電影嘅最尾又無啦啦出返嚟

Tarantino 玩時間線玩到出神入化

這樣子也算出神入化?你有看過nolan的電影嗎?

咩都Nolan 你淨係識佢 睇多啲戲啦 一講戲就乜尻都Nolan

分分鐘佢地除左batman, intersteller之外
佢拍過乜野其他戲都唔知
好多口水,好多對白,而且始終廿年前,唔鍾意節奏慢可能覺得悶

多口水 多對白係qt特色黎
佢多口水得來唔悶不特止仲要好intriguing 先正
Reservoir dogs同inglourious basterds 開頭段對話都勁長勁多口水 但好正睇幾次都唔悶

Agger Ching
堆九唔搭八嘅對白係得登加嘅
但節奏唔算慢

利申左先
pulp ficiton覺得好睇

但係睇到各位既comment令我有一個問題
究竟專登既九唔搭八同真心既九唔搭八
有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞