有無巴打係澳州讀緊U?

46 回覆
2 Like 6 Dislike
有冇人喺度讀biomed ?點睇依科?

身邊好多人讀
如果你想駁上去做醫療行業嘅話嘥錢嘥時間
難唔難,辛唔辛苦?

身邊好多人讀

點解嘥錢嘥時間?
Push
Unimelb無master以上=垃圾
除左commerce major有飯開外

係咪呀巴打 唔好嚇我喎

終之睇路啦 唔知maths有咩專業認可
我當年就係無咩target求求期期入左去sci睇下有咩岩自己 反正phy chem bi eng都有晒

Com以外undergrad基本上無專業accrediation

比個例子唔好以為讀sci major psychology 出黎就係psychologist 讀env major property出黎就做到valuer. Archi eng survey全部都起碼master先有專業認可

不過呢2 3年個網站清楚好多 我前幾年畢業咪食撚晒屎
仲有就係直上master又貴又難入 結果過隔離rmit讀master仲一身爽

Melb undergrad感覺有種dse考25分up走左入去asso咁柒

入Umel洗鬼25分咩 澳洲d U門檻低係人都知,讀個foundation之後輕鬆入

讀foundation asso個個pass 咗咪入到
呢度北澳
好奇問下,點解要響澳洲讀?
你英文名initials係咪 ih
想問下澳洲u係咪真係收好低分?
以前中學有條友成日吹到自己讀書好撚勁,係度周圍教人 係咁補習,例如英文又私補又去大型補習社,科科都係咁,仲成日搵錢撻人,又唔係真係有錢 傻仔嚟,預到自己廿幾三十分。
2017dse佢得14分(本身佢死都唔講幾多分,懶係平常心咁,之後有fd影左佢成績表嚟)
我個樣:
屌諗起條友之前咁撚戇鳩就忍唔住攞下境問佢諗住點,點知條友話去澳洲讀咩ANU 仲講到香港八大爭住收佢,講到自己係清泉咁話自己去開下眼界返嚟英文一定好勁屌打港人,心諗收撚皮啦你英文得1咋屌你老母垃圾
以前中學有條友成日吹到自己讀書好撚勁,係度周圍教人 係咁補習,例如英文又私補又去大型補習社,科科都係咁,仲成日搵錢撻人,又唔係真係有錢 傻仔嚟,預到自己廿幾三十分。
2017dse佢得14分(本身佢死都唔講幾多分,懶係平常心咁,之後有fd影左佢成績表嚟)
我個樣:
屌諗起條友之前咁撚戇鳩就忍唔住攞下境問佢諗住點,點知條友話去澳洲讀咩ANU 仲講到香港八大爭住收佢,講到自己係清泉咁話自己去開下眼界返嚟英文一定好勁屌打港人,心諗收撚皮啦你英文得1咋屌你老母垃圾

唔係,但經foundation入讀多一年就得 如果你個fd真係咁,係澳洲Go8都好難畢到業 除非之後好勤力

身邊好多人讀

點解嘥錢嘥時間?

讀完又要再讀master 咁點解唔直接讀你想讀嗰樣野
同埋醫療行業又唔會睇大學名 有個牌同make sure香港認可就得 去間名氣冇咁大嘅讀都冇所謂
我個樣:

唔係,但經foundation入讀多一年就得 如果你個fd真係咁,係澳洲Go8都好難畢到業 除非之後好勤力

Foundation真係搞到狗屎垃圾都入到
Dse入到澳洲d u嘅話其實香港都入到u 不過入d科廢啲咁解
我個樣:

Foundation真係搞到狗屎垃圾都入到
Dse入到澳洲d u嘅話其實香港都入到u 不過入d科廢啲咁解

澳洲考番香港仲易(但冇人會咁做
點解啲人會話易入難出?喺咪好難攞高grade?
點解啲人會話易入難出?喺咪好難攞高grade?

咁講 佢可以好底分的都收你入黎,但教既野同所有普通大學一樣,咁本身低分但又唔努力跟唔到進度既人咪經常唔合格,我間U 你一科唔合格2次就可以踢你
Mel U都算係咁
咁多連登仔話唔好,真是好勁
之前讀書識一堆Mel U讀書既香港人,好多都好勤力又好醒目
Push
你細佬就是你?
Mel U都算係咁
咁多連登仔話唔好,真是好勁
之前讀書識一堆Mel U讀書既香港人,好多都好勤力又好醒目

我識人會考29 去左UniMelb讀medic
最後讀完year 2 讀唔掂返左香港
去之前仲好臭串,去到比啲local 屌打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞