數碼暴龍玩具討論區#39 25th彩芒圓夢 機甲龍FRS登場

347 回覆
1 Like 1 Dislike
9點後會訓覺唔行路
天女獸DP滿 + 女惡魔獸DP滿, 仲需唔需要咩條件先合體到
唔知做咩出error
唔需要 我直接合到無問題 係咪你對接唔準
成日中bug, 對接又冇唔準...打到交......
重新養過睇下得唔得
香港IT最優解 Boot 機試下
Lm
你話神聖天女喎,神聖天女咪錯囉
講錯, 係天女獸
呢部行貨水貨有咩分別
本身無玩開 但見佢出返想訂返部 回憶下
上個post 置頂留言寫得好詳細
買左部scsa -d-ark 話全新,但機的mon 內有幾點塵⋯

唔通二手
應該qc問題姐
分分鐘仲有大陸工廠大媽既指模添
終於攞到兩部D 3,有D位都幾失望
部機賣咁既價錢,但竟然係成型色唔上色,D ARK都有噴返銀色啦
大輔機都還好,賢機灰色位D水紋真係太離譜
同埋個喇叭點解衰過D ARK
細過玩過neo 想買番部怪獸機玩 追咗啲post
想問如果想要多啲怪獸種類同關卡打
係咪應該買colour / pendulum colour?
定係舊啲嘅黑白色機?
易養又平既
X抗體磚頭 美版(Digital Monster X)

挑戰性+雙飛
磚頭20th 美版 (Digital Monster Ver.20th)

上面2樣amazon us就有 200$有找 黑白機

彩機磚頭1-5 400-500一部
(原版進化線+究極體幾隻 比較少怪養)

彩機超代1-3 炒炒地 550左右
(原版+0.5代+ghost game/vb新怪)

上面全部都有單人關卡打
X抗跟漫畫劇情 有幾十關俾你慢慢打
其他都係10關左右

彩機打完解鎖背景
20th俾你打黎刷勝數進化
X抗解鎖進化路線
日魂都冇貨
色方面我覺得大輔機隻白色仲頹 賢機我覺得幾靚
個喇叭直頭我覺得係設計錯誤黎 明明D-ark都合格 D-scanner直頭算高質
然後出咗咁多年發聲玩具嘅Bandai竟然會容許拆聲拆到咁我拎上手都屌咗聲

雖然進化動畫同收錄大量對話都睇得出係幾有誠意
但個喇叭真係扣太多分

同埋 白帝去咗邊
行版應該唔會 大部分人都買日
而眼見日魂早2日都已經賣曬 反而日版有cut單風險
20過年部磚頭 好唔方便
無得入雪櫃 返工唔得閒理 成日進化左做 鼻涕獸定大便獸
漏光 水紋 食電
唔該巴打 勁詳盡
咁我應該買部多啲進化路線嘅X 試吓啱唔啱玩先
彩色就等年底部25週年
Btw 想問x美版同日版有冇咩分別?
機玩法內容一樣

日版會送漫畫 夾係個吊卡包裝入面
X1-3買曬有一個完整漫畫故事 魂限黎 而家好貴
但係X1日版個mon偏暗 會玩得好辛苦 唔建議買

美版就盒裝 無漫畫 只出到x2就斷左line
但係改善左mon暗問題 通販 好抵玩
好 咁我搵部美版嘅玩吓先 唔該晒巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞