Payme突然話被永久停用

172 回覆
21 Like 161 Dislike

有無人試過?知唔知咩事?
你過數太頻密?
你覺得上嚟問會幫到你啲乜
問咗平台都係hea我,睇吓有無手足都有類似情況
多數係用黎做小生意又唔用businees 版
近一個月10單左右 全部都係同frd普通食飯交易 百零蚊
呢D垃圾App,唔用無乜損失

只係無左一個月刷信用卡積分果十幾蚊。
10單相關的朋友有沒事?
認真答你

呢間垃圾銀行最鍾意搞鳩客,周不時無啦啦就Ban人,無原因的
太耐冇用?

前排好似講過 唔知幾耐冇用就會停用
係咪因為唔係HSBC客戶,銀行唔想再嘥資源?
剛睇咗自己紀錄
試過係10月-12月連續60日無交易
之後都keep住有用
咁除左近一個月呢
洗黑錢
應該通報左財富情報及調查科架喇,等上門
我Payme acc就肯定正常交易
會唔會慣我連結嘅銀行戶口事?

嗰個銀行戶口試過收過幾次frd搭frd嘅麻將數
唔通嗰啲錢唔收得?
上年三個月無用就停用咗我
Send email講返想開返個payme ac就無事
你自己知自己事啦
仲問返人
麻雀數即係 High risk
Ban
cap 你最近6個月transaction 睇下
麻雀數
打埋出黎笑了
其實唔使問落去

第一,銀行唔會答你,本身佢都係黑箱作業,佢搞錯都好都唔會認衰,唔會幫你開返

第二,同名同姓Ban錯人成日發生。同上,佢唔會認衰。

第三,呢D垃圾App唔用無乜損失。無需花精力為呢單野去煩惱。
cut 咗佢算啦
用fps 跨行轉數好過
上年嘅事:

滙豐旗下電子錢包Payme更改條款,若用戶至少30日未有使用該電子錢包接受或支付任何款項,滙豐便可暫停該用戶使用Payme;若90日無交易更會終止相關PayMe戶口。新條款將於今年10月7日生效。

PayMe日前以電郵方式向用戶發出新修訂條款,若用戶至少30日未有使用PayMe接收或支付任何款項,該行便可以暫停客戶使用PayMe而毋須事先通知用戶。

當至少90日未有使用PayMe錢包接收或支付任何款項,滙豐可以終止客戶使用PayMe,同樣毋須事先通知用戶。

據了解,與市面其他移動錢包亦有類似條款,例如中銀香港的移動錢包BoC Pay條款列明,如果用戶在該行不時指定的時段內,未曾使用有關服務,有關服務將被暫停,用戶可能需要按該行規定步驟,才能重新啟動有關服務。

原文網址: 滙豐PayMe更新修款 30日未曾收款或付款 賬戶可被停用 | 香港01 https://www.hk01.com/article/939432?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞