連登娛樂台,對你地嚟講係一個咩地方?

9 回覆
2 Like 6 Dislike
已經接連幾個禮拜,你地嘅情緒仍然係咁波動,仍然係咁不安、充滿憎恨,個別嘅post甚至以紅字話Day係殺人兇手。

大家要出生喺邊個時代,個世界要發生咩壞嘅事,你係冇得揀嘅,你地可以感到無奈,但既然大家仍然活著,除咗無奈同悲憤,仲可以選擇正面去面對。我想提提你地,雖然你地曾經放棄過呢個選擇,但選擇並冇放棄你地,你地想重新振作的話,只係一念之間,就可改變。

我唔知應該講啲咩去安慰你地,人人嘅故事同悲傷都唔同,我仍慶幸連登娛台呢個地方,以及感謝眾多藝人,能誘導大家將你地喺現實生活嘅唔開心,能以一個相對安全嘅方法,盡情發洩出嚟。

但持續嘅負面情緒,終將會拖垮自己,我希望你地知道,低谷只係一時,假若你地願意,任何時刻都可以擁抱正念。
睇豚長joeyd片好過
一堆色狗圍爐區
day 累死左人帶風向 繼續善良
網上嘅資訊可以係假,相信嘅事亦可以係假,但唯獨情緒同感受必然係真嘅。

風向就係一件牽動情緒走去極端嘅事,假若你同我一樣,都唔想大家繼續留喺呢個負面深淵,你願意一起停止有人帶風向嗎?
當初連登成班人帶風向Viu鏡狗係黃,你又有冇出聲?
你夠帶向叫人圍差館la
黑暴仔
我同你有一個共同嘅想法:死亡係最壞嘅情況,相信亦係其他連登網友嘅諗法。你不妨觀察一下,呢幾個星期,大量嘅詛咒、多次提及「殺人」(本人亦對事主輕生感到惋惜),整個娛台嘅情緒,已負面到太極端,我同你再唔出手發聲,恐怕以後想做也無能為力。

幫人,係唔需要理由的,只要你願意,而家就可以幫。
主要兩類人
一係收左錢既打手 類似鳩蛇果d傻閪做到出哂面
一係比人帶風向又跟風一齊屌

腸少果d只po正女簡直清泉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞