奇蹟列車

14 回覆
2 Like 0 Dislike
以為臨尾企晒起身就完
個BBQ式ending咪幾好
Nicky 同觀眾都可以釋懷
臨尾個BBQ有d TVB味
上英國版東張西望都幾wow
咁現實佢都算係BBQ ending
長命+女皇受勳爵士
真人真事好感動

依家喺 Liverpool Street 同 Harwich 都仲有個像紀念呢件事
放得最多催淚彈嘅位就係Nicky黑媽媽坐喺泳池邊嗰幕
行善不欲人知
多福多壽

https://youtu.be/PKkgO06bAZk?si=RygZtDipG8nQ14I9
推介
偉大的人,事蹟感動人心
可惜唔多場次
其實會唔會大愛左啲
已經救左咁多人
竟然為最後一班車內疚一世
其實應該好慶幸救左咁多人先係。。。

如果係我,我會遺憾,但唔會內疚
當然,拍戲啫,可能現實佢都只係遺憾+少少內疚?
冇見過/接觸過可能係
但由1938 12月-1939-9月
都成9個月時間
可能都產生唔少感覺
剩睇套戲內容,Nicky應該係有逐個細路影相/認識佢哋
當救唔到自己認識嘅人 又真係會覺得sad
真人真事改編 超感動 睇完只希望暴政滅亡 好人一世平安
咁佢一開始係唔識佢地既
果陣佢已經好想好想救
後來去到當地先一個一個認識啫

遺憾,唔開心,失望,短暫內疚都明白
但內疚一世喎?
我係真係理解唔到果份大愛既心情
所以我有少少羨慕同欣賞佢既偉大

引戰少少,你睇下Nathan
有人為佢而死都係一年貨仔就出黎撈過
幻想唔到呢件事發生係大愛L身上會係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞