發覺好多人申請緊加拿大pr 但擔心permit過期都未批

32 回覆
10 Like 28 Dislike
張簽過期後先重新申請新一張,過期應該會失去舊簽身份,返唔到工。如果張嘢過期前已經申請新簽,等新簽出之前係可以工作,因為你應該仲喺舊簽個期入面,唔係因為maintained status。而班officer唔係老奉出新簽,拒批變visitor,都唔係老奉出長期,跟心情畀兩三個月,不斷課金舊駁新。
就係這些不確定性
返香港啦
反正移加撚攞左pr 都係返香港架啦
遲返不如早返
我開post都講過可能detail過左
個bowp我咁入去都有揀無applicable option
調番轉
你有無試過打去問
At principle 你已經satisfied 左requirement pr application申請緊
佢無理由唔批bowp
認真討論俾多個option d人
你無討論就屌鳩樓主唔自己睇完先
我駛唔駛要幫你做埋份application
其實關我撚事咩我有passport
你真係visa expire你試下申請bowp可能人地都批/打去問點申請/加多封信
唔批你有試過有咩害?
個時我express entry做緊未批但我想買樓唔俾foreign buyer tax我都做埋pnp
大把機會可以試喇
根本加拿大同中國friend過打band
搞個救生艇就你試吓邊個係25仔
無限期審批等你班友駛晒啲錢,人唔似人鬼唔似鬼
其實夠分可以行埋EE 兩手準備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞