柳應廷 Jer Lau 討論區(39)|新歌<<筆觸男孩憂鬱之死>>已出|12怪盜3.28上映

641 回覆
13 Like 4 Dislike
想食
明明日日都好靚
已經比MC拋離左幾條街
出左兩首新歌都無乜人知

MIRROR最唱得係佢, 但唔捧,
又退唔到MIRROR, 咁就浪費左個人才

連個POST都無乜人氣
頭段有同感
唔係話要同邊個比
但做咗咁好聽嘅歌出嚟
完全無人講真係好可惜

有時會諗,係咪應該出公海講下?
但又怕一堆haters

Post人氣會唔會因為去晒另一啲platform
其他唔講
最後一句: 是
因為我都睇連登睇到冇乜癮
呢度冇人鍾意攞佢同mc比㗎
連公司都比唔上仲有乜好比
anyway 好多嘢都fans控制唔到
大家多多支持就好了
但jer最近兩首歌都唔夠好聽
想推比人聽都冇力
前面嗰啲要靠公司做嘅
我覺得最近都多job不過唔算多focus喺唱歌
最後嗰句就… 我主要想入黎睇樓主嘅資訊
所以成日入黎但係無留言
MC算鳩數啦 次次唱親live都炒車
屌你 講到柳冇炒過車咁
我jer炒車不嬲常識嚟
依家又唔係考試要考第一 有其他比柳應廷發展得更好嘅歌手有咩出奇啫

柳係咪人才我答唔到你 我只能夠肯定佢係蠢材
見到有炒拎咗個筆觸造型嘅水怪牌去謝票場好很靚
對唔治我都成日淨係mon po俾正皮但冇留言 (但個po幾乎日日都有人講嘢 咁都叫冇人氣咩….

delay講
好鍾意新歌!!! 覺得好柳應廷!!!
好開心佢仲係做緊&做到自己鍾意做嘅事

https://www.instagram.com/reel/C5Il-rQNjC3/?igsh=cHp0NGNqMWU0OGV2
諗起Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
sls
姐係禁講,柳雖然唔係mkv主推嘅仔,但係佢依然都可以keep住做自己鍾意嘅音樂,又出到碟又開到solo con
如果佢係其他唱片公司出道,佢未必做到依家嘅歌,更加唔好話上the first take同出海外音樂節啦

雖然都幾想柳攞獎,但係又唔想佢為獎為人氣做歌
寧願佢唱功進步多啲,令更加多人認同佢仲好
其實佢啲歌好似係live完先多人聽
但偏偏鏡啲live show唔多

其實我覺得柳唱功真心進步好多
頭一兩年出solo嗰陣唱高音好多死力,假音又散散哋,同埋音準勁唔穩定
呢幾年起碼唱假音好咗好多,音準都穩定好多
不過我有時都係佢啲氣用得未夠好,尤其係某啲激動位會突然間緊咗,同埋啲氣成日撐唔曬成個section
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞