NVDA 不離不棄爆升支持區

961 回覆
45 Like 17 Dislike

我全倉n卡
長線其實都睇好,但升勢未見到之前想空少少倉位比多啲機會自己
而家就睇下gtc之後股價會有咩反應先
咁點解唔直接減倉
都係睇埋gtc先啦
905黎講既話 又唔係話差好遠,都想返家鄉先
等埋拆股啦,應該5月公佈
賣左佢
same
完了,已經冇哂動力升
「AI風向標」GTC大會在即:英偉達或有望衝擊1000大關?

GTC作為英偉達每年最重要的發布平台之一,已成為公認的“AI風向標”,本屆GTC大會將於3月18日-21日舉行,也是時隔5年後首次線下舉行。根據英偉達介紹,CEO黃仁勳屆時將發布加速運算、生成式AI以及機器人領域的最新突破性成果。有意思的是,在過去7次的GTC活動期間,有6次英偉達股價實現上漲,最大的一次升幅是發生在2017年的GTC期間的21.8%。

另一方面,木頭姐姐Cathie Wood卻在近日將英偉達與網路泡沫時代的思科進行對比,稱英偉達的「思科時刻」已至。

這是歷年來GTC大會後英偉達的股價表現。
應該已經price in 哂
除非有爆炸性新消息
未完
但暫時無力
之前升好多
要抖
佢$400升上黎之前都係橫盤
咪話要等
日日升咩
之前個幾月升左7成
我自己就唔會點加/放,寧願加倉meta 微軟 亞馬遜 google
點解呢?
唔怕輸時間?
我nvda有賺就算,唔會加注/減
我估完左AI會,再升都要等佢下次業績,其他巨頭出新野既時機冇得捉,除左meta,其他今年都冇升過咁款
Meta業績完左之後都無郁過,佢之後仲有回購,其實係咪會升?
業績完都升左10%既,最怕都係google,業績連續系左兩次
拎走佢 買soun ai
放左佢啦,搞唔掂
唔旨意佢1000上番950都好吖
唔走啦
一走就升 對個股市唔係咁健康
人地買正股 你叫人賣走去買妖股
睇圖就知奶野
股票升到好似crypto咁
而家先追入去,仲有咩好結果?
睇你喇 琴日返工去廁所啲時間撳吓手機 係夜盤 盤前
買soun ai做T 做咗三單交易執左二千幾蚊

開盤再睇低位入 高位放又執幾千

前日執9000幾
7.3入 9.5放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞