甄子丹TOP3電影, 你會點排?

82 回覆
4 Like 48 Dislike
導火線毫無疑問應該排第一, 劇情, 動作場面完全連貫, 殺破狼有少少為打而打
由一開始卧底情節, 警察拉人,常威復仇, 最後南生圍混戰
中後段完全冇冷場, 甄子丹拎住枝SNIPER一打十, 最後鐵皮屋企隻秋, 呢部戲根本冇得輸
其實一直好想知南生圍果段拍左幾多日

第二應該葉問3/ 4 , 葉問3打TYSON, 電梯隻秋, 最後詠春打詠春都唔錯
葉問4愛國主義太濃, 不過最後打SCOTT都唔差

第三: 92年黃飛鴻, 殺破狼, 葉問2 都應該可以入圍
戰狼傳說
導火線
佢同常威嗰場南生圍MMA真係好好睇
原來呢套叫導火線,我成日撈亂 殺破狼
陳真!!
好撚似中年好聲音個威煌
導火線>葉問1>武俠
https://www.youtube.com/watch?v=n2kx8tZACTg&t=87s&ab_channel=KurtLam

香港票房得800萬, 其實埋單係咪蝕
甄子丹幕後條crew 應該都幾DUM本
殺破狼 世一
估唔到第一個回覆係呢套冷門嘢。
殺破狼最大缺點係一開始既劇情可以飛哂
直接由後巷睇起

導火線應該由渣哥行出法庭開始睇
特警屠龍
皇家師姐
洗黑錢
有冇人覺得特殊身份好浪費宇宙丹同埋安志杰
呢個動作演員應該好有火花
點知套戲拍到咁...
一個人的武林
但主要係睇王寶強,個故事構思幾正,古代武人思想放係現代
Yes
入左場睇完全係浪費時間

Top 3 : 導火線 , 葉問2 , 納蘭完述
鐵馬騮
呢套係睇大聲發
近年打戲顛峰 之後都無乜邊套打得好睇
可惜叫好不叫座
呢套有少少遺憾,冇show 到內家點厲害法
殺破狼結局好。但其實之前嘅劇情我幾OK,鋪排吳京有幾厲害 同埋 洪金寶有幾巴閉係好成功

有時會番睇,覺得人生無常
殺破狼 同吳京
我都入左場睇。。
19導演
喬峰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞