淘大間勵高廊終於都執笠

239 回覆
64 Like 2 Dislike
果時去到熟晒
有時入邊會有個part-time哥哥仔
都好好人
迪士係邊個位?
以前實惠電梯底有間賣game 買好多gameboy 帶
頂到03沙士,過埋武肺
但係衰係由治及治
依家多商場又點,
個個場入面啲鋪都係倒模咁
未裝修前二樓上三樓有條旋轉樓梯,迪士就在二樓嗰條樓梯側邊
我以為320好早就摺左添
我係紅白機年代先識佢
之後就去左big boy同威龍
即係二樓超市對出
而家好似連個樓梯都無埋
係呀,好似無左
嗰陣迪士條梯上三樓就係入境處門口嗰個位
我記得當年佢賣啲bb戰士大約35蚊盒
佢成日32定33蚊賣比我
而家睇唔係平好多
對於個細路仔嚟講就好多錢啦
以前係99商店買高達 逐蚊數比佢
結果少1蚊老細肯平比我勁開心
多口想問
同層賣貓狗用品間舖
以前係咪都係玩具店
記性差咗
我記得四驅車最盛行嗰陣去迪士買摘星者$80
果陣佢有啲熟客都會企係鋪入面傾偈交流四驅車同高達

迪士應該就係呢個位了
大約係中間位置有扶手電梯,上一層出扶手後附近嗰間係咪叫櫻之城?
都係上一層。大約係近最尾有間好細間,隔離有條樓梯行上去。有冇人記得叫咩名?
冇追re,竟然有人同我一樣都會嗰間
勵高廊隻" 黑牛 "應該老過呢度唔少人

係百街果邊
唉,屌佢個新版商場改到完全唔認得
你爬返文我都係講超級市場嗰邊㗎
再之前有間係右電梯手邊
真係
星輝就算搬咗去而家稻香隔離
都係一放學d人就喺舖頭出邊排隊打街機
其實都唔少人買嘢
佢入貨嘅貨源又廣又多
扭蛋、robot魂、模型乜都有
就係唔知點解做唔住
一開始又係恰細路
但臨執之前有段時間又比較nice
真係人之將死,其言也善
不過都有諗過
如果佢食正魂限代購條水
話唔定有可能捱到而家
好似好耐冇見長毛
唔係,的士位置 可以揾番條樓梯係= now電梯(落) 個位置,gf對應位即係前kfc,而的士後面附近都係d美容美甲, 個陣電梯得上無落;改建後先有電梯落; 所以上落電梯係分開中庭兩則;
上去3f係轉左係入境,再行前d係歡樂天地(之後又重開) +機鋪,勵高原位係實惠門口,條通路無變;沙士時曾經轉做創業徑

2f3f 前半part係酒樓,GF 附近MINISO 電梯同細lift都係專for酒樓; 舊時minso位置係有條路行出後面 會經過CD鋪

題外話有間賣Game係地下當年好出名7仔後面,齋鋪對面電梯隔離,FF7 當年就係入面睇人打爆機...之後搬上2F
最終又係不敵沙士

記憶有限可能有亂但應該無錯
你講間game 鋪應該係big boy
無錯,以前係個個位 (淘大商場未大翻新之前)
90年代已有,我9幾年小學係佢舊舖位買四驅車配件
好似03沙士後 淘大成個商場大翻新同大執位。
好記得以前,KFC 係係依家商場中庭扶梯位置
姐係依家賣衫間salad 對出
真係時代的眼淚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞