大陸d潮語真係柒到唔敢睇

237 回覆
790 Like 49 Dislike
然並卵

係咪個撚字太多筆劃大陸人唔識寫

然而並沒甚麼樣卵用

係然而並沒有什麼卵用
然並卵係縮寫 唔關燃字事

姐係無撚用

關撚咩事啊
卵=蛋=春啊
然並卵即係冇乜春用
成班吹到咩大陸人唔識打個撚字
大陸人鬼會用個撚字咩
重咁認真作故仔
大陸forum:觉不觉得香港的潮流用语很傻逼?

為屌而屌

sor,日本韓國人嘅潮語我都有研究過
但係發覺大陸閪發明嘅潮語講出黎係最柒

為屌而屌

想睇你開POST講韓國「潮語」
咩撚野666,日了狗,我也是醉了etc....
屌你老母見到都打冷震
真係好柒好老土d潮語
d大陸閪真係on撚柒鳩

大陸人:
港狗網絡用語真係柒到唔敢睇
甚麼 369,安已不、打Jetc....
去你媽逼很沒有文化素養
港狗真的是狗娘養的傻逼

咁大陸d潮語個feel真係好撚老土啊嘛
老司機 上車 好柒呀屌
神馬什麼的

逗比

傻逼

臥糟

媽蛋

狗日的

老司機

為屌而屌

我都研究過你老豆老母,點解會生左你條弱智仔

為屌而屌

我都研究過你老豆老母,點解會生左你條弱智仔

仆街大陸支那狗出現
番鄉下含撚啦你
高登唔柒咩,向左走向右走,如果宜家在連登仲要咁寫,真係戇撚撚撚鳩啦
潮語都理人

為屌而屌

你方佢真係有貨咩 俾個下台階人啦
顏值,屌打
屌那星
我班毒撚fd個個學哂大陸呢d衰野
可唔可以上大陸d論壇講香港d潮語??
然後鳩up d意思比佢 689 = 369 d fd
用潮語反攻大陸

為屌而屌

你方佢真係有貨咩 俾個下台階人啦

傻仔,你估我好似你咁無見識咩😊
呢個post引左d舔共狗出黎
水土不服就服你
lzsb
蘭州燒餅
屌炸天
最柒都係啲表情包
其實 www點解
其實潮語係係好多國家都會共通/融合,然後再變化

語言呢家野特別係口語,某程度愈易用就愈傳播得快

例如Xddddd, 6666, www, wtf 之類都係
無話7唔7既
666好好用

我淨係知咩叫426

好似係死阿陸 台狗用字黎 又係老撚土
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞