天晉4房售1880萬 創同類兩年新高價

23 回覆
7 Like 12 Dislike
天晉4房售1880萬 創同類兩年新高價
文章日期:2024年3月7日 11:33

"......將軍澳天晉1期第6座高層A室,實用874方呎4房間隔,可望海景,原業主放盤約半年,最初叫價約2100萬元,隨市況逐步下調叫價,但見近期全面撤辣後市況向好,議價後終以1880萬元售出,實呎21,510元,即減價220萬元或10%,成交價料創同類戶型約兩年來新高......"

https://finance.mingpao.com/fin/instantp/20240307/1709782541041/%e5%a4%a9%e6%99%894%e6%88%bf%e5%94%ae1880%e8%90%ac-%e5%89%b5%e5%90%8c%e9%a1%9e%e5%85%a9%e5%b9%b4%e6%96%b0%e9%ab%98%e5%83%b9
傻淡哭撚左
再一次證明TKO樓價硬淨到爆,所以一切辣椒,個TKO帖靜哂,因為之前個市咁差都鋤唔到業主價,宜家更加無可能傾到減價,之前一直等待的準買家更加買唔到
距離樓價跌9成
進度仲差99.9%
樓主又阻住樓淡ff
push

天晉一期四房。好小成交。但個價一向係2萬4以上。這個2萬1,應該係低價成交喎。
唔同尺數 ching
明白。天晉一期800幾呎的,唔係四房,係三房。
2年笑撚死2
美股升,港樓升
不嬲尺數愈細 尺價愈高wo

美聯個手機App 有個 AI 參考價。都幾好玩。可能看看個成交價同其他成交個分別有幾大。。

今次都有成差不多兩成分別。這係一個 outliner…
咪係
不過將軍澳真係幾硬
唔駁鐵唔計啦
係新都城曳啲

其他唔算好差
又新高
天晉六座係成個天晉最靚果棟
高至低層都望通全海景
四五年前天晉高層全海景大單位起碼二千幾萬以上
今次1880萬成交係以前冇海景嘅大單位價
23條都未立就咁高
23條立咗真係唔講得少
宜家唔賣
將來會後悔
有錢就入市啦
特色户唔計 其實變相普通單位跌緊
淡淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞