點解咁多男人花心 但對自己對波又咁專一

12 回覆
2 Like 0 Dislike
極少聽會轉會去第隊 除非撐咗隊波好短時間
但男人拍拖或者結婚出軌就比較多好多
有無手腳解釋下呢個心理
基因令男人鍾意同多 d 唔同女人做愛,生多 d 後代。

基因令男人傾向忠誠於一個社群,就足以增加資源,增加生存機會。
分心於多個有競爭關係既社群,只係有害自己。

不過無咁受本能影響既男人,可以專一於一個女人,又可以美學上同時欣賞兩隊敵隊隊伍既球技。
因為隊波果啲係男人,男人會對男人專一,但對女人就花心
因為男人嘅天性就係要扑野
樓主代入錯左角色
鐘意果波係自己
其他隊就係女

所以你見唔同隊成日畀人開POST笑
自己對波自己揸

自己
點睇現代社會有啲男人對女人忠誠得嚟,仲要比女玩返轉頭戴帽然後喊哂口有啲仲要自殺埋?
男人花心 同其他女扑野 但心目中都有最重要既女人

你中意一隊波 都會照睇其他波同欣賞其他波 咪等同出左軌
一係個男人真係重情。

但更大可能,係個男人吸引唔到第 2 個女人。
如果個男人有能力吸引第 2 個更好更適合更有道德既女人,根本唔會為低質既舊有犧牲生命。
但後者成日以為自己重情,其實只係無退路。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞