一人一套電影推薦清單

59 回覆
31 Like 15 Dislike
私心覺得要睇:

About Time 珍惜每一日
Interstellar 睇完就覺得好多野都唔重要
Secret life of Walter mitty 鼓勵你追夢

其他經典:

500 days of summer 現代愛情觀
Her 致鍾意寂寞感既人
Inception
Catch me if you can
The truman show
Lord of rings

仲想睇下有冇巴打補充d睇完會有人生反思
or 輕鬆小品/科幻戲
我的天堂城市
雖然唔係電影不過近排追完game of thrones都覺得好正 (唔計結局)

想搵d戲同劇kill time
新活日常
仲上緊
連登神片:The Fight Club
a clockwork orange
The greatest showman都好推介
個人覺得做得最好又唔悶既musical

d聽係真係好聽經典
高登三寶我都未睇 好似好舊咁
冇咩動力追
一鏡過拍 好正
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
你perfer咩類型既片?睇你上面你似睇開愛情片多
唔記得叫咩名
西片黎 講個男主角吸毒廢人黎 但條女有左
咁女友決定同佢分開唔見佢
男主角之後戒毒加入左一隊民間消防隊專救山火
可惜最後都係悲劇收場
interstellar只係nolan四套前拍嘅戲
咁新都算經典
劇情片 90年代都冇乜所謂啦
依家再睇魔戒就真係覺得畫面爭好多唔想睇但依家係最愛頭3

the invisible guest 同一個導演前作都可以睇埋,暫時覺得係睇過最正嘅懸疑片

the last of us 劇好撚好睇

the white lotus 都係神級

禮儀師之奏鳴曲,如果重親情嘅應該會睇到喊撚晒

超時空攔截 predestination 算係幾完整埋到尾嘅穿越戲
其實有好多個cut
不過遮得好
nolan至愛 the prestige
呢套垃撚圾
可唔可以放啲圖上嚟比較吓
畫面唔覺宜家啲戲好過LOTR
她和他的戀愛花期
The Silence of the Lambs
第一次睇好震撼
近年就Joker
將內心戲發揮到極致
霸王別姬
姻脂扣
夜半歌聲
睇完有種淡淡嘅憂傷
Back to the future 1 2 3
名:《無路可退》
2017年
導演:約瑟夫·柯金斯基
Into the Wild
花火
走投有路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞