點解連登咁多人反KiKi & May

206 回覆
162 Like 688 Dislike
屌你老母啦,我女朋友跟佢去食日本個d,難食到仆街呀!
先多謝你post 段片出嚟,大家又可以公道評下理,因為睇返段片都成年幾前,之後我都無咩睇佢哋啲片

你睇真啲江之島佢淨係教人去睇日落
片入面前大半,鎌倉高校之前都係介紹緊鎌倉,邊到有江之島幾個景點?
定係文字靜態caption 就當介紹左?咁我不如睇返網頁搵資料

個實情係佢哋都預唔夠時間
15:00都仲未入島,佢唔坐順風車根本趕唔切去睇日落
雖然島仔細細但上山都要預30分鐘(想快可以俾錢搭電梯)
所以你咪淨係見到段片影完日落,其他咪靜態介紹加兩行字咪交功課囉,反正落左標題都呃到人睇
我先話佢呢條片係標題黨

嗱,咪話我只係批評無建議呀
因為一般旅遊書都將鎌倉同江之島擺埋一齊,加上地理位置非常近,所以大部份人都係一日玩晒
而去江之島多數都經鎌倉去(除非你揸車),所以就會好似佢哋咁擺多左時間喺鎌倉搞到江之島唔夠時間
不過江之島比鎌倉更值得擺多啲時間
鎌倉嘅商店街、神社全日本周圍都有,大佛像不如睇返大嶼山嗰個
江之島電車必搭、日落必睇,島內仲有個岩洞好值得一睇,不過就要預返好充裕嘅時間入去,展望台都值得一看

如果佢哋第一次去,或者唔係日本通,就實撞板㗎
從layman角度睇都還好嘅
正如樓上好多人讚佢北韓嘅片,我無睇過又唔熟北韓,我就唔批評喇
唔抵得人唔靚都可以周圍飲飲食食玩仲多人睇
佢地從來唔係日本通,佢地自己都認,都唔係第一次撞板
到依出咁多片都淨係講呀里吉多,無認真考慮發音同加丁寧形
比係我聽到人講呀里吉多真係火到黎,老馮咁
其實都無問題嘅,只係我唔係佢哋target audience
只係我諗唔明點解上面啲人當佢哋係旅遊指南,甚至形容係youtube 版閃閃書
我都想知連登仔有邊一個唔反
廣告多 懶音多
收晒錢賣廣告緊係話好食
直情唔睇,唔駛2倍
純粹係唔鐘意佢兩個人
講野好悶 評價好流

同埋係咪唔記得左subway單野
又係扮哂野
幾多資訊,不過好撚多廢話
樣衰唔係問題
但佢地過度沉迷自已己個樣
成日近鏡影自己講野
但望鏡頭既表情眼神極不自然
每一句字幕前面有加自己個樣
大佬你條片得兩個人把聲咁唔同點會有人認錯呀
內容好空洞
咁係因為佢地覺得好既景點(洗錢神社/沙灘/cafe),唔等於你覺得好
你覺得好(岩洞),佢唔一定覺得值得去
另外江之島電車,日落,展望台,佢地一樣去曬
係你覺得交功課姐
好似好廢咁,好似食飯咁,你覺得好食,唔等於佢地覺得好食

佢哋對於「新」呢個字似乎有唔同定義
你講得好啱呀
我鐘意你呢句「好似食飯咁,你覺得好食,唔等於佢地覺得好食」
學撚好啲中文啦屌你老母
咁都無人屌

咩叫一日都反同一日分唔清??
Kiki&May
真係以為兩條女
下 求左婚喎
求婚係on9行為
根本好多時女人想過男人結
未去過馬來西亞
諗住去所以睇佢地啲片
一開始覺得ok
睇多兩集發覺點解餐餐都係粉麵
再做多啲功課睇當地嘅youtuber先知仲有好多好嘢食

當佢地係閃閃旅遊書視聽版都ok嘅
起碼都拍到最表面嗰浸旅遊景點你睇
但係唔會跟囉
我自己好熟泰國
睇佢地啲行程真係慘過跟團
就連連登仔都俾連登仔反
睇小麻都好過睇哩兩條on9
點解佢兩個主打咁耐日本旅行都唔學下日文
應該係新派或現代風格裝修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞