屌!依家啲人搞婚禮係咪大撚晒?!

334 回覆
124 Like 1594 Dislike
俾人叫過幾次。都話部機壞咗
有無諗過人地唔缺你
話中covid 咪得囉
自己on9怪邊個
有架車仔,個個都叫我做司機
花車都慳
人地結婚你去開工
仲封唔封人情好?
唔熟就唔算係朋友啦
樓豬有份針茶,唔熟⋯不如話你所謂朋友其實得你一個朋友
咁一定唔係,佢自己有幾個兄弟姊妹
洋腸
你個形象咪好人(死蠢/唔識day no/水魚)囉
下次生仔,準備好煮埋飯送上門做月子餐啦
跟她說啊!廢柴
都可以係道德掛(?)
唔幫佢影就unfriend 比人話難得人地人生大事都唔肯托手踭算唔算
有咩道德問題
樓主頂盡係朋友關係
只係去飲only, 姊妹都說不上
呢d都係情緒勒索
樓主啲諗法好撚loser
成件事簡單嚟講就係你敢怒不敢言,
人哋咁撚過分,你都唔識拒絕
你就抵撚死啦,抵俾人利用
上嚟講冇人會呵住你,不如你直接拒絕個朋友啦
條友就會話而家臨急臨忙book唔到攝影師,
如果你唔幫手嗰日就冇人影相啦,
樓主咁任重道遠,冇得唔幫啦
啲大種乞衣擺明知你好恰當你呀4啦
唔熟嚟飲封返$1000俾你已經俾足面仲要做義工
Block撚左佢酒都唔飲算
米唔好去囉
小弟不才,試下幫你改下篇文嘅錯別字

最近有(唔熟ge)朋友搞婚禮
無言到一個點

首先,禾同佢o地5熟
然後佢o地知禾有單反相機,叫禾做佢o地攝影師?!
禾心唸,有相機5等於專業ga
而且禾系客,又5系兄弟姊妹
系都5系叫禾o拉,要走o黎走去
萬一影得5好,怪禾?
之後禾推o左,但又系甘比高帽禾帶,又煩禾!

好喇,之後佢o地請o左攝影師,
但朝早針茶無,禾估個攝影師5肯早到/貴
甘佢o地5放棄,岩岩叫禾針茶早啲過o黎,幫手影,
禾心唸,禾個相機加兩支鏡成k幾2kg,仲有腳架
你要禾著住裙仔幫你做呢樣果樣,
仲要個婚禮要到夜晚,仲有after party ,
甘重拎住成日,甘搞禾牙大佬,好5好意思牙
中同好友要禾幫禾義不容辭,但5熟丫禾同佢o地。。。
禾嬲到火屎,禾話你自己提供攝影工具
禾淨系幫你禁兩下,佢o地又道德綁架!禾屌

然之後,因為佢個location鬼死甘遠,
揸車都成兩個幾三個鐘。。
佢o地話婚禮之後book o左一間房俾15個人住。。
15個人!!
禾估可能之後果日要幫手搬o野。。
有三張double bed,四張單人床(碌架床),兩張梳化,
兩個廁所。。叫禾去。。禾心唸: what the fxxk!

佢話一系叫禾o地自已帶充氣床。。。
禾真系爆,又要禾帶相機腳架又充氣。。
禾心唸,禾同你有親!!定禾好蝦?

你話中同or好友都仲可以迫一張床,
你叫禾同35識7一齊瞓?!
仲要15個人用兩個廁所!?
小學去露營都無咁chur拉,
成班人成三十鳩幾歲,
你叫人返屋企拉大佬啊。。
禾5知其他人點唸,但禾一定爆。。

又免費攝影師有盛,禾仲要俾埋人情!
禾真系!唉,大家話系咪禾ge問題??
定系禾太小氣啊?
咪gay啦
你自己都講咗,
咪就係你好蝦囉
如果你咁都去既話一定係你錯
做咩姐你
無聊幫你推下po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞