若要暗瘡好,咪撚信老母15

232 回覆
4 Like 0 Dislike
師兄有冇洗頭水介紹 而家日日都有頭皮甩
可能要自己一隻隻試
搵返啲for乾性頭皮嘅洗頭水
我自己用緊dove有隻保濕啲嘅洗頭水咋
同埋洗頭水唔好接觸頭皮太耐
咦 係咪就係你 好似淺左好多
凹凸洞只有做laser/微針/tca
就黎採左一個月 唔覺淺左好多 都仲係好紅
我係想問 就咁睇圖 我係咪已經100%確定會有凹凸洞?
尖陳呢排放緊產假都免費視像覆我診
好敬業
由家食緊a酸第三星期 粉刺開始出曬嚟 要唔要去除粉刺定keep 住清潔就得?
有冇師兄食完supplement之後會爆瘡
我b雜一食多就會
B6 & b12會令暗瘡易生左
B12會令暗瘡丙酸桿菌活躍
B6令荷爾蒙分泌唔平衡
咁師兄你點解決
咁魚油同埋膠原蛋白會唔會會生瘡
魚油唔會 好野來
膠原蛋白都唔會 但係智商稅黎
咁唔食b雜?
B雜真係食多幾條菜同肉仲好
你睇下b12 啲b雜係超出日健議量6-10倍
任何有積雪草成份(cica)
之前睇過個youtuber叫人食繁魚肝油,其實有冇用
有,但唔洗買咁鬼貴
想問大家食緊A酸會用咩洗臉&保濕
有冇推薦

以前用開嘅都係for oily skin
但係依家塊臉好乾好粗糙
我塊面無暗瘡,係油,毛孔粗
醫生開40mg/日, 話食半年,
睇過post , 勁暗瘡都係開20mg
搞到我覺得係咪太高劑量

有冇人都係食40mg? 負作用係咪勁 d?
食幾多其實係睇你想幾時食完成個療程
因為個劑量係固定你體重*固定劑量
所以食多人一倍咪快人一倍時間食完
差唔多食咗4個月 每個月40mg
上個禮拜開始發現洗頭甩多咗好多頭髮 好得人驚
好彩本身多頭髮 睇起上嚟冇咩分別
但係療程一半都未到 好驚壞甩越多
使唔使同醫生傾下減下劑量 塊面好返啲就到頭髮
因為淨係下巴生石頭瘡 其他地方完全係ok 連毛孔都冇乜 反反覆覆生咗幾年 去左睇尖陳 佢話我依家情況做中度嚴重 叫我食四環素同擦A酸。 但我返到嚟追post先發現大家話四環素係冇用,加上我下巴呢啲係內分泌失調 荷爾蒙問題,搞到我依家唔多想食四環素 啲人仲要講食完會嘔啊胃痛 諗到都覺得辛苦 同埋我追咗好多post好似未見過生淨係石頭瘡既巴絲打成功咁既例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞