想買吸塵機,咩牌子好

14 回覆
0 Like 10 Dislike
Dyson
Miele
Karcher

如果齋講給力同好用程度,邊個牌子好用D
吸呀 給你老母力咩
唔想用腦research 就dyson 啦
有線定冇線又唔講
如果無線呢
我都想知,見到無線個d用完清潔極麻煩
買shark係美國dyson死對頭平靚正
不過係香港沒咩人識
dyson太貴又唔覺比其他牌子既好用度值番佢個價錢
唔壞黎講,一定係Dyson
不過佢好易壞
室內一定無線,室外就買裝修佬用個隻有線水都吸得又勁
淘寶買5-600蚊嘅
壞咗就掉
傻仔先買dyson 壞左托住吸塵機去上維修中心慢慢等笑撚死
之前用Bosch,有設計缺陷,最近買新一個個時就會諗

1/ 吸力
2/ 清頭髮問題
3/ 清塵問題
4/ 有無換電
5/ 有無個座

有諗買Dyson,但太貴,最後買左LG,佢QC係差,但設計上係幾好,所以試緊。
Airbot
Bosch 係咩問題?
用過牧田幾好用, 吸力又夠
舊電仲可以同其他架撐share

1. 差電一定要經大機,所以就算大機有問題,你都要keep 住佢

2. 細機倒塵位個卡位(銀色個度)以為好實淨,點知原來只係個表面,卡位就係個膠殼,你開得多就會爆(咁你都要倒塵架),咁就會卡唔實,一係貼膠紙,一係就換個殼。詳情你要去鋪睇實物,再去試一次倒塵,你就會見到我講個個卡位。卡位唔細,但頂住個位係又係膠重好幼。

我之前買都只係睇倒塵點先好,估唔到個個位可以攪死部機。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞