決定全屋淘寶

244 回覆
96 Like 481 Dislike
買簡簡單單一個盤仲好,唔好攪咁多花臣,易壞
再從“?"入邊俾你睇下專業人仕點睇
淘寶啲產品qc做成點

屌你專業人士咪又係係朗豪坊隔離果邊買
知唔知佢地貨源係邊
咪又係同一個廠
你柒夠未
我俾到事例你
你盲咗
2024年事例
2024年先兩個月其實
咁都搵到兩件事例
有係仲要死埋
講真除左電器之外無咩問題
就算電器都唔好買d大功率/發熱/不知名牌子
上吓fb 啲家居群組大把人去山姆淘寶買大p
家俬都係大牌子
香港真係太多野都係大陸運過嚟
同埋擺出嚟啲款又舊又小
除左家俬仲有好多五金擺件都賣好貴又無得訂造。
另一樣可以諗係日本樂天搵,依家低水比香港賣得平好多。
一早已經全淘寶除左食

跟本一d問題都無 成日話爆炸都唔知幾多年前既事

出面隨便一個電飯煲399 淘寶最多99至128

399個d點解貴左都係因為交租 而唔係佢實際值399

充電線一條78 淘寶15蚊 5A

香港買野真心弱智 唔係急用或貼身野都唔會係香港買 比如底褲要換個d香港買返
屌你老母你唔撚係呀
煮食爐煤氣爐你都淘寶嘅話你唔該唔好炸左隔離屋
要,放返入個盒俾順豐上門收走
淘寶實木傢俬係唔錯
淘寶人生
同一間廠但用唔同人,唔同qc,用唔同材料成件野都唔同,成日支那製打飛機,就係唔理設計同用料。
我反而全屋Dyson 同 Electrolux
買小米算la
陳師傅話質素參差,D喉size又唔同香港
點搵外貿版?上深圳D傢俬城有冇?
自己揾廠, 有啲廠專係賣出外國 & 香港。 間廠有賣外國嘅話, 條line 做嘢嘅方法同用料同淨係做對內嘅完全唔同。

有賣開熟曬點報關 同cert 咗啲唔同嘅証。
我就係想知點搵,淘寶間間都話自己源頭工廠,有冇keyword?
一壞個洗杯位,應該會噴水上天花
就咁淘寶睇頁面緊係揾唔到, 淘寶主力對內 人哋主力對外。 成本都唔同啦, 就算有放上淘寶都係少量而唔係主力發展。

可以試下去森林揾有好評嘅, 揾完再去對返聯絡資料係有無一樣。

啲有規模嘅裝修公司一係直接識人喺上面開廠, 一係喺外國見到MIC 傢俬後按聯絡資料一路自己上去拍門揾廠試手工。呢個過程試合作都係要成本同時間, 都係點解人哋“咪又係大陸廠” 但會收得貴啲。 當然有啲鳩做玩平嘅實係幫你淘,對內版甚至3無產品成本最低。

香港好多唔同行業買版都係咁自己上去揾新廠攞証睇同試貨 & 驗貨, 有時代理貴一截就係貴呢度。有啲廠開咗2條line 做曬對內對外,就要上去睇實有無收咗錢但入錯line 用錯料。 連一塊透明膠片都可以平10倍,但矇十倍。

對外嘅大陸廠有啲會喺香港有埋內部office 負責安排同船公司嘅轉口船運 /倉存 甚至對商客嘅CS,所以呢啲大陸廠喺外國會俾香港聯絡資料。 見到呢啲如果肯接散客就贏咗一半,最起碼都可以運到香港倉再諗點運最後一程 或者直送都唔會貴太多。
洗地吸塵機
吸濕機
掛d 衫入去乾衣個種摺疊暖風乾衣機
去污力強既清潔用品...
甚至最近屋企鐵閘壞壞地諗緊咁重運費係咪好甘。。。
無記錯陳師傅講大陸貨得廚房洗碗盤少數可以接受但係配件都要買返香港買到個啲
香港買電器已經好撚平
究竟有幾窮先會諗全屋淘寶?完全唔理家居安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞