點解人地星加坡的官咁落地,已經講緊OpenAI 既Sora

210 回覆
408 Like 15 Dislike
真係唔係想讚星加坡,香港係我長大既地方,香港差對我個人冇好處。但冇比較冇傷害,一比較就見到香港班官係幾廢,唔使選大安旨意就上位,結果養左一班忠誠廢物。人地星加坡已經prepare自己國民去學Sora,唔好理佢可能只係識吹,但出左有幾多日呀你老母? 咁快就知個重要性,重即刻去sell自己國民去學,香港班狗官重係跟緊大陸叫咩咩國際中心的口號

唔想多講,自己睇條片
https://www.reddit.com/r/OpenAI/comments/1b1ax6z/how_singapore_is_preparing_its_citizens_for_the/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
其實都係得個up字,AI進步太快
呢頭話學呢樣,可能聽日就出替代品
會唔會av女優都失業
香港有星之子夠做
知道係乜已經唔簡單,重要係國會去講比國民聽,AI的野係變得好快,但就係咁先要日日講,咁先拿到人attention同去討論。AI唔好可以等成熟先去跟,咁樣會死硬,人地已經走左去火星咁遠,你先走去整隻飛機出黎
真係唔係想讚香港,香港係我長大既地方,香港好對我個人冇壊處。但冇比較冇傷害,一比較就見到香港班官係幾勁,冇得選要討好阿爺先上到位,結果造就左一班忠心人才。我地香港已經prepare自己市民去學国家安全,唔好理佢可能只係識吹,但国家點可以唔安全呀你老母? 咁快就知個重要性,重即刻去洗自己市民腦,台灣班狗官重係跟緊歐美叫民主自由的口號
其實都係聽完consultant 噏就跟住噏
只係香港嗰班已經進化到連consultant 都廢事聽
有時間睇下刁語錄好過
錦鯉想點?
其實有咩好學?
你話學點樣寫個類似Sora嘅AI出嚟,或者學AI背後嘅algorithm,都話有嘢學呀

學點樣用Sora?咪打段你想佢gen段乜嘢嘅片嘅description畀Sora囉
打字都要教?
下 佢哋個consultant咪係大陸膠官囉
係咪搞錯咗啲咩
香港個班我懷疑係咁諗野:
Open AI wor -> 同大陸有冇睇齊先? -> 有冇犯國安法先? -> 乜都唔做會唔會影響我官運先?-> 同大陸請示下先算啦-> 收工去邊度好?
咁緊張啲官做咩, 網都入唔到有咩好講
應該無咁複雜
本身吹奏西方勢力已經犯法
係都用国貨
啱啱先出嚟講中国AI 2年就可以趕上美國
香港有創科局
我係覺得香港讀完書,跟住出黎做野既學生慘姐,做一的同世界唔L接軌既野,你估仲係以前,是但一份工就收幾萬一個月,黎緊呢的幾萬既工會越黎越少,連openAI個網頁都未入過去,同北韓有乜分別? 真係學黃子華咁講,讀多的書先知點解自己會失業?
2年後比個官佢做,chatgpt 3出左一年, chatgpt4.5已經係大學程度。過多兩年可能識飛天,佢2年後做唔做到都未知
香港差點會冇好處
明明講好左要攬炒
再嘈我咪搞多個 香港又繽紛,
唔夠既再搞多個 香港再繽紛。
Tl:dw Singapore will pay for its citizens age 40 and above to go bank to school in light of so much knowledge and jobs becoming outdated as a result of AI

做唔做到唔重要
最緊要依法辦事
知道係乜已經好好,民生既野,你都唔係乜都識,但你知有樣咁既野

而香港既官就…………
香港🇭🇰連晶片都限制🚫入口 😅😂😂😂發展用口講?
其實除左啲國際學校撚,香港主流社會一向同歐美潮流脫軌
無論係科技定文化
歐美流行嘅嘢,香港要過幾年甚至十幾年先開始流行
而家只不過係進一步連經濟都脫埋軌
連chatgpt都用唔到既國家
你期望做到咩野
OpenAI ban撚左香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞