上環成排找換店執晒係咩事?

177 回覆
339 Like 9 Dislike
韓元有冇得唱?
曾經做過找換店

而家找換店基本上收曬皮,政府唔續牌+電子貨幣平台的流通,都搞到好多找換店執粒

上面都有唔少留言話找換店唔係靠兌換外幣賺錢

所以油水位大家都知係邊,亦都係點解政府要咁大力度打擊找換店續牌的原因

亦都見證過老世半個鐘執10幾萬
發夢見到香港找換店有一炸大陸人頭戶口收錢,香港門市借港紙兌返俾大陸佬,一來一回執到笑
邊個source 嘅banknote rate 平?
走資
唔係好明,請問即係點做?
微信同支付寶 點會唔比大陸政府知道錢嘅去向?
找換店點解咁近港澳碼頭?

有咩方法調動大量港紙而唔驚動香港銀行查你數?

現金額上限 淨係黎交次保費都唔夠啦
見唔少客人 黎交成家既單一次要兩三萬美金
朝早匯 下晝收到
香港收現金 大陸戶口出數俾收錢戶口
呢啲走資就係咁賺你幾舊水手續費
重建啦應該係。
你唔知連登嘅香港首都係大西北咩?
高峰期一日十億計
同卄三條 有關
時代產物, 以前強國限制資金進出要透過找換店嘅地下渠道匯款上落。找換業務係取得大量貨幣嘅方法,同時透過散客找換完成部分匯款過程取得貨幣。

而家連香港都隨時凍過水, 邊有人匯上去/落嚟再走?
阿根廷 & 巴西果堆, 成堆低價換美金。不過良莠不齊
果啲係低莊嘅高風險手法,捉一次隨時已經無利潤之餘要倒賠俾個客。

勁嘅有客路係玩雙向複雜匯款, 叫呢度啲人匯去唔同本地戶口 同時上面又有唔同嘅對頭客匯入你上面戶口。

你30萬可能最後匯去3個唔同本地戶口,你另一個地方嘅戶口又有5-6個當地戶口匯返足等價30萬嘅貨幣俾你。

莊家喺其中幾個戶口負責收錢做水腳,人夠多時可以天馬行空咁好複雜嘅過戶。
惡意執笠
由治入興嘛
外匯價靚咁多再ATM撳出嚟唔明點解要去找換店
越唔見得光越唔可以用電腦,撈偏基本常識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞