大家係咪忘記左言某坐緊4年監?

124 回覆
45 Like 81 Dislike
個問題已經響個topic曝露左,樓主連人地真名都冇講,只係講個網名,你叫人地點答你?而且上面都有個巴打講得好中,魚革連爭取d乜都唔知,你叫人點撐?
笑撚死,楊家倫放火幫香港人爭取?香港人唔識珍惜?

咁請問佢、甚至熱狗果班有冇好清楚咁articulate到成個旺角事件究竟做乜九?爭取乜野?點解要放火?我唔知佢會唔會喺熱狗小圈子入面圍爐講過,因為我唔係圈內,但作為普通香港人,我真係唔知佢目的係乜、點解要放火。結果,公眾厚道啲就只可當佢熱血(但目標不明)、難聽啲就係事件當下失控以為冇後果咩都做得。

坐監就自動有光環要人吹捧尊重?佢坐監前同黃之鋒坐監前,喺公眾論述方面、解釋理念方面,差幾遠!你咁樣講係咪對人地太唔公平?

非常認同
重點係佢戇鳩鳩燒的士做乜春

呢樣又割蓆,嗰樣又割蓆,同村長之流有乜分別

咁係咪抗拒者做咩都要支持?
個問題已經響個topic曝露左,樓主連人地真名都冇講,只係講個網名,你叫人地點答你?而且上面都有個巴打講得好中,魚革連爭取d乜都唔知,你叫人點撐?

魚革暴徒點解淨係坐三年?好可疑!!

有個火 士氣高d
同埋叫搵潮聯 的士悔氣

外國燒的士又算什麼?

下下搵外國俾 大佬佢玩火有意外上黎真係大件事架
點解咁多人都睇唔出熱血公民 熱血時報係藍鳳凰網絡欺凌既受害者?
你以為你可以獨善其身咩?
按可打卡度

有個火 士氣高d
同埋叫搵潮聯 的士悔氣

外國燒的士又算什麼?

的士係市民個人財產黎,你反政府定反市民呀on9咁熱血咁勇武你唔去燒政總?腦有事睇醫生啦
睇呢個post就知熱狗係點,唔識言某?自己googler啦問問問,唔知永瀆基本法係咩,自己睇啦問問問,成日高高在上,以為人地一定要理咁,呢D你講我都要諗下聽唔聽好,叫人自己揾,傻撚左啊
連熱狗,鳩達都冇幫佢搞支援,又冇搞記者會等活動,其他人點幫?
熱狗刻意做小眾,依家又屌人唔知邊個言某?係熱狗圍爐嘅時候,人地雙學三子用左幾多時間令自己入屋,增強自己嘅影響力?熱狗成日屌人地拎光環,但依家又問人做咩唔比光環言某?

利申:知邊個係言某,雖然好唔鍾意熱狗,但好同情亦都尊敬佢,因為單純肯為香港犧牲呢一點,已經好高尚,亦都唔似某部份人做鍵戰。

有個火 士氣高d
同埋叫搵潮聯 的士悔氣

外國燒的士又算什麼?

的士係市民個人財產黎,你反政府定反市民呀on9咁熱血咁勇武你唔去燒政總?腦有事睇醫生啦

唔係架架都私家
愈嚟愈多係跟車行比租 (的士牌供不應求加投資炒賣搞到貴晒 供的士牌分分鐘慘過供樓)
燒的士on99 抵撚佢坐
燒完的士爭取到d乜?根據熱狗邏輯燒的士等於鳩做囉
唔好再期望會再有香港人企出黎
香港人唔值得有人幫佢企出黎
每一個企出黎既人 都唔怕要坐監
就算黃之峰都話 坐咪坐
但其他香港人有聲援過其他義士咩?
我只係見到得黃之峰有人聲援
我相信大部份企過出黎既人都心灰意冷
以前 我聽到有人話移民 真係屌佢
但經歷左咁多野之後 有能力走到既真係好走
因為唔係呢個政府 呢個絕權打唔低
而係香港人根本就沒得救

你地自己友都冇理過佢喎
http://paper.wenweipo.com/2017/04/12/HK1704120022.htm
所以星期日訓覺好過,捐錢不如食左佢
收皮啦,泛民主派出賣香港嘅次數罄竹難書。
你死咗,泛民當你condom咋
做緊地底嘢又要同你講?理大做緊嘢嘅時候蘋果大字報咗出嚟,搞亂哂個檔!而家問人做乜?你過意得去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞