[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (191)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
你養埋佢哋?
原來青年軍都係咁麻煩

今個學年入讀聖若瑟的楊焯鈞,是校隊唯一非本地學生,這名來自上海的小伙子實是大有來頭:「青少年時期我曾投考中超球會上海申花及上海海港青年軍,並獲得取錄,但鑑於自己所持的為香港護照而未能辦理青年隊的注冊手續。」Tom在上海認識長期於內地發展的前香港足球代表隊成員吳偉超,經介紹下遂加入傑志,並來港定居。

https://mag.sportsoho.com/%E3%80%90Cover%20Story%E3%80%91%E3%80%90%E5%AD%B8%E7%95%8C%E8%B6%B3%E7%90%83%E7%B2%BE%E8%8B%B1%E8%B3%BD%E7%89%B9%E8%BC%AF%E3%80%91%E8%81%96%E8%8B%A5%E7%91%9F%E6%9B%B8%E9%99%A2%20%E5%82%B3%E7%B5%B1%E8%B6%B3%E7%90%83%E5%90%8D%E6%A0%A1%E7%9A%84%E5%BE%A9%E8%88%88%E4%B9%8B%E8%B7%AF
亞洲盃表現幾好
連伊高依啲咁平庸嘅球員黎到都可以打得起
仲話大家都係中國人
香港足球先生
日本天皇盃冠軍得主
呢啲經歷夠講一世
好似係Fifa 條例,主要唔俾大國強搶弱國青年球員
周緣德不是因為手續問題,而是傑志俱樂部在轉會費上臨時加價了,又加了10萬人民幣完成了

伍件
For the good of Hong Kong

10萬投入返落隊波到
好似港會咁交文件就得啦 佢都唔係特登為踢波去上海
又可以屌佢
唔係佢老豆佢邊可以去日本
血汗錢黎 要貼畀廢金
見到收番d唔夠cover 金信煜條數
即刻加多十萬
樂仔有offer咩
真係有少少曼城陣味
十萬都唔夠俾一個月人工
有撚病
一個禮拜人工?
唔賤賣球員做壞規矩,唔拖低未來所有球員轉會價值,長遠係可以收多啲錢投入青訓=for the good of HK
迪亞高同勞高冇入籍真係少sad
咁以轉會費角度去睇
盡量為球會爭取更多利益又冇咩好屌啫
多謝支持大埔球王伊高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞