隻貓成日想衝出門口 點算?

18 回覆
3 Like 1 Dislike
隻野兩個月 平時唔比佢入廚房 佢就一有機會就衝入去
依家連開大門佢都想衝
好驚佢有日跑左出去

岩岩佢又衝左入廚房 比我困左入籠
貓衝
特登山門佢識驚 下次佢就會正係係個門口望
利申:我果隻係咁
特登山門佢識驚 下次佢就會正係係個門口望
利申:我果隻係咁

即係點
隻野唔知係咪過度活躍
乜都好奇有餐 鳩衝鳩跑
依家困住佢就鳩叫
隻野依家係禁係個籠到想出黎
好正常啫
困你係間乜都無嘅屋入面
就算唔係禁室培慾,你都會發癲啦
如果你養貓狗連係屋企周圍行嘅自由都無嘅話不如唔好養
一衝門就用水噴佢或者揸佢後頸肉吊佢出黎
下次開門之前
滴幾滴洗耳水 / 洗眼水喺門口
包保佢地只敢離遠望實
你隻貓係咪好悶
無咩野玩 無乜隱閉或高既地方俾佢做竇
依家連開大門佢都想衝
好驚佢有日跑左出去

同我個隻一樣 又係兩個月
好似食左藥咁 長期好high
捉都捉唔住
依家連開大門佢都想衝
好驚佢有日跑左出去

同我個隻一樣 又係兩個月
好似食左藥咁 長期好high
捉都捉唔住

平時同佢玩玩下佢會忽然跑得好起勁
之後就去飲水再灘係我隔離
運動員黎
我隻貓都會 但要有人跟住先真係行出去

平時同佢玩玩下佢會忽然跑得好起勁
之後就去飲水再灘係我隔離
運動員黎

佢係無時無刻都跑得勁快 已經望住地下開門
點知已經入左去 全日係到跑步 唔識攰
以前出門口之前會陪佢喺走廊行吓 但隻貓永遠唔敢行到大堂咁遠 淨係識喺人地門口聞吓睇吓
有次屋企人返黎佢咻一聲出咗去 無人知 閂哂門 佢起勢撞屋企道門 搞到成家以為比人追債 從此佢就唔敢自己行出去 想出去一定咬人 陪佢出去行吓佢就好滿足返返黎
以前出門口之前會陪佢喺走廊行吓 但隻貓永遠唔敢行到大堂咁遠 淨係識喺人地門口聞吓睇吓
有次屋企人返黎佢咻一聲出咗去 無人知 閂哂門 佢起勢撞屋企道門 搞到成家以為比人追債 從此佢就唔敢自己行出去 想出去一定咬人 陪佢出去行吓佢就好滿足返返黎

好淆底好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞