Nvda short晒兩邊有冇搞頭?

124 回覆
1 Like 39 Dislike
未啦 隔離post佢話同等賭乜都得 賭一陣nv倒跌
講真 咁都倒跌我輸都抵啦
我有股,有LC頂住,SC都入曬,樓主不敢想像
買股最忌有信心地on9

因為你take unlimited upside/downside risk
假設你係down 15%你都要輸
High vol的確可以食high iv但buyer pay for higher chance of a payout
無事無幹玩hsbc 59-63可以有排食theta
唔環行唔用尼hedge既話本身option就係directional bet

利申:鳩up
咁好彩有LC , 否則SC 應該都幾入肉
勁到,真係770
玩option 係er 日 short 龍頭

d 老手係前一日close position. 樓豬就開

清 好尷尬下
iv已經price in左好多movement
straddle strangle單純就係bet realized vol vs implied vol, 唔知有咩好討論咁耐
我記得earnings前option market應該imply個event driven move ~12%(大約 無認真睇)覺得郁得細過呢個數咪short vol 覺得會郁多D咪long vol
就算禮拜五到期都唔代表要等佢expire睇個price架姐 earning出左iv就縮架啦 如果initial move仲係fairly small 隊番個straddle/strangle出去咪capture 左個 realized - implied vol spread
明知
你唔直接講明知佢大升點解唔all in call?

你知唔知幾多人賭輸ER因為係波幅細
都未開市
開左市先知樓主點部署
好似IV好貴?
都有賺,但當然咁高IV 買 call 都無肉食
樓主個玩法咪岩波幅細
大上大落short side點玩
佢咁買得就係賭佢細波啦
但個代價可以無限大

唔明點解咁撚多忽然期權達人衝出來講明知會升點解唔買call
樓主post 左單出黎先講
Btw 佢唔係short 好多損失都唔會好大既
不嬲賭業績唔大波幅都會咁玩,不過樓主今鋪奶左野。
出嚟講兩句ok?
盤前770
安安份份買正股啦
naked short 贏有限,輸無限,真係唔明邊個教佢地咁玩
如果變咗gme咁升幾倍,當埋老婆仔女出嚟做都唔掂啊
Unlimited downside ?
佢有股喎
股數係同等數量嘅話
SC 一早鎖咗倉
Sor 你最多670輸到零
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞