[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (40) - 818 The Red Room,準備好未?

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
返到香港啦

港奴delay後要繼續返工
一路聽返啲錄音一路喊出黎 條返工路好難行
$M快啲出碟啊!!
Hello!話說第一次有幸打提子文,唔識貼圖純文字,希望啤粒多多見諒
今次啤啤第一次演唱會,我係join global package嘅,join咗deluxe course A twin,因為同老公兩個人去!本來睇第一場,因為星期日一定要返到屋企湊仔,放棄咗尾場,而家我地兩個都超後悔呀
點知$M加場,頭場又再撲過飛。結果兩場都揀坐,一場坐舞台右前B1,一場坐上面C1,兩個位都好好好滿意
18號一落機坐巴士去酒店,check in後就即衝去食嘢再衝會場。坐落車又搵下路,結果最後十分鐘先坐低。一坐低無耐已經開始播片,第一個出場係車厘,痴嫁!佢靚到癲呀! 之後係門面,然後係歡歡,到白菜再到熊仔。白菜喺報紙後面出黎嗰下,我真係以為小龍女嚟,嗰浸仙氣呢
之後就正式開場喇,rundown樓上已經upload咗唔再講啦。個台唔算好盛大,但切合返哂red room同啤啤嘅風格!第一套衫係閃閃珠片!五個都好靚好襯佢地各自風格!私心最鍾意熊仔嗰件紅色薄紗,佢跳埋舞飛飛下真係無敵!門面嗰件又另一種靚,好似美人魚上咗水咁,勁吸晴!
頭幾首歌個氣氛已經好high,最驚喜聽到happily ever after,rookie隻碟最鍾音呢首,隻舞編得好好,隻歌嗰種活潑古怪都表現哂出嚟
第一part完咗,又有片睇,d片上網應該搵到唔形容喇。一出場個個都拎住電話好可愛,門面換咗髮型紮兩孖辮好得意!不得不提覺得門面同車厘個頭真係好靚,上到台勁搶眼。呢一part我覺得都好有心思,頭三首lady's room到don't you wait no more排得好順,有少少歌舞劇感覺。到oh boy除咗外面件毛毛衫,入面係粉色系學生服,個人最鍾意熊仔嗰件。不過門面嗰件都好靚,佢一除我真係嘩咗一聲!到我最鍾意嘅dumb dumb,呢隻歌真係每日都聽!到睇到live真係好興奮!可惜係套衫我覺得唔夠古怪,因為喺我心目中dumb dumb應該係玩味極重嘅。
Hello!話說第一次有幸打提子文,唔識貼圖純文字,希望啤粒多多見諒
今次啤啤第一次演唱會,我係join global package嘅,join咗deluxe course A twin,因為同老公兩個人去!本來睇第一場,因為星期日一定要返到屋企湊仔,放棄咗尾場,而家我地兩個都超後悔呀
點知$M加場,頭場又再撲過飛。結果兩場都揀坐,一場坐舞台右前B1,一場坐上面C1,兩個位都好好好滿意
18號一落機坐巴士去酒店,check in後就即衝去食嘢再衝會場。坐落車又搵下路,結果最後十分鐘先坐低。一坐低無耐已經開始播片,第一個出場係車厘,痴嫁!佢靚到癲呀! 之後係門面,然後係歡歡,到白菜再到熊仔。白菜喺報紙後面出黎嗰下,我真係以為小龍女嚟,嗰浸仙氣呢

爸爸係咪都飯埋一份
之後就開始講嘢喇,話說我一個字都聽唔明,但唔知點解好享受喎,你話呢件事有幾痴線呢?第一場門面呢個位講講下喊咗出嚟,心都痛埋 長氣講句門面你已經好完美,唔好再咁無自信喇!
然後就起歌唱hear the sea,唔知係咪太陶醉,承歡唔記得咗入歌,即場爆笑
到campfire時佢地就落主台行去個細台,係喺我面前行過,面前呀!聽到未?哇哈哈哈哈哈!啤啤分咗兩隊,白菜車厘門面行我呢邊,熊仔同承歡行另一邊。當白菜行到我大約五米前,真係比佢浸仙氣嚇親。好在我都唔弱冷靜咗兩秒都嗌得出,而我隔離個傻佬就不停咁講:嘩!輕飄飄原來好靚嫁!佢,已經成功入咗坑,除左恭喜之外我都唔知講咩好喇。
之後啤啤都上到細台,開始唱zoo。呢首又係好期待嘅一首,好想知隻舞會點編。結果都會令人失望,好靚好有活力。然後講咗一陣韓文,我又如常聽唔明啦,之後就唱little little,開始噴白紙條,堅好feel!然後又行返落嚟主台喇!今次到熊仔承歡經過我呢邊,當熊仔行到過嚟,我老公伸手出去握到喎,咁我梗係都伸出去啦!熊仔真係拍咗落嚟呀!嘩!我死喇,佢隻手勁細勁滑呀!呀!!姜澀琪對手勁嫩!
然後就到承歡solo,相信每個啤粒都會同意聽歡歡唱歌係一種享受嚟,呢兩晚我地享受到喇。打住咁多先,下半場再補上。
之後就開始講嘢喇,話說我一個字都聽唔明,但唔知點解好享受喎,你話呢件事有幾痴線呢?第一場門面呢個位講講下喊咗出嚟,心都痛埋 長氣講句門面你已經好完美,唔好再咁無自信喇!
然後就起歌唱hear the sea,唔知係咪太陶醉,承歡唔記得咗入歌,即場爆笑
到campfire時佢地就落主台行去個細台,係喺我面前行過,面前呀!聽到未?哇哈哈哈哈哈!啤啤分咗兩隊,白菜車厘門面行我呢邊,熊仔同承歡行另一邊。當白菜行到我大約五米前,真係比佢浸仙氣嚇親。好在我都唔弱冷靜咗兩秒都嗌得出,而我隔離個傻佬就不停咁講:嘩!輕飄飄原來好靚嫁!佢,已經成功入咗坑,除左恭喜之外我都唔知講咩好喇。

推坑成功
之後啤啤都上到細台,開始唱zoo。呢首又係好期待嘅一首,好想知隻舞會點編。結果都會令人失望,好靚好有活力。然後講咗一陣韓文,我又如常聽唔明啦,之後就唱little little,開始噴白紙條,堅好feel!然後又行返落嚟主台喇!今次到熊仔承歡經過我呢邊,當熊仔行到過嚟,我老公伸手出去握到喎,咁我梗係都伸出去啦!熊仔真係拍咗落嚟呀!嘩!我死喇,佢隻手勁細勁滑呀!呀!!姜澀琪對手勁嫩!
然後就到承歡solo,相信每個啤粒都會同意聽歡歡唱歌係一種享受嚟,呢兩晚我地享受到喇。打住咁多先,下半場再補上。

拍到手呀
港奴delay後要繼續返工
一路聽返啲錄音一路喊出黎 條返工路好難行
$M快啲出碟啊!!

我都聽緊個錄音…
一聽d畫面出返晒黎
車厘媽
我聽緊錄音睇你篇提子文架!!!
d回憶即刻返晒黎…
睇完提子文畫面又出現
差啲以為車厘媽篇文係其他痴線佬出
好羨慕有手仔摸
額仔就得阿愁啲汗
仲要唔係韓愁!係大陸愁!!!
點解d字有聲有畫嘅

你教壞左媽媽
而家佢越黎越痴女

你教壞左媽媽
而家佢越黎越痴女

明顯係你啦小老虎,你咁癲
又坐埋一枱

你教壞左媽媽
而家佢越黎越痴女

又坐埋一枱

成枱me最專一最正常
連車厘爸爸都芯既
應該係有咁上下痴線先做到啤粒
你教壞左媽媽
而家佢越黎越痴女

又坐埋一枱

爭乜鬼呀,跟本就係你地兩個教壞車厘媽
唉,車厘媽你自己講啦
邊個教壞你

連車厘爸爸都芯既

車厘爸外表咁忠誠,竟然
輕飄飄好橙阿.....
都係嗰句,爭咩呀,呢度個個都係痴線佬

唔痴線 都唔會追星喇

車厘媽已經完全溶入我地呢個大家庭
唔痴線 都唔會追星喇

咁又係…
我同d唔追星既朋友講關於追星既嘢都話我癡撚線
不過我都WFC啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞