古巨基被觀眾認錯李克勤

15 回覆
4 Like 0 Dislike
古巨基馬國開騷被誤認李克勤 淡定神回:唱《愛與誠》嗰個呀
on.cc 東網
著名歌手古巨基日前到馬來西亞舉行演唱會,盛況空前。期間,他找了一對年約60歲的情侶上台,表示希望過與對方傾偈從而找新歌創作靈感。男觀眾表示與女朋友小學六年級時已經認識,但最近在同學聚會再遇上於是決定一齊,男觀眾向古巨基表示:「你都算係我哋嗰個年代,有聽過好多歌。」
古巨基聽完後呆了一會,表示「我stone咗⋯⋯係呀,我係你哋嗰年代。」之後,女觀眾接力第一句就係「我唔知你幾時唱《紅日》⋯⋯」相信女觀眾誤以為古巨基是唱《紅日》的李克勤。古巨基處變不驚,溫提對方自己是「唱《愛與誠》嗰個」女觀眾得知認錯人後即掩面傻笑。見慣大場面的古巨基不停介紹自己的勁典歌,最後女觀眾想起了《勁歌金曲》。片段流出後,網民大讚古巨基台上經驗豐富,成功化險為夷。
兩個柒頭,是旦啦
認錯個班咩人黎架
唔通個女觀眾唔係真金白銀買飛,係攞免費飛入場睇shows 嘅?
巫啟賢:他絕對不是李克勤
李克用呀李克勤
我愛毛查查
古巨基同李克勤爭咁遠
呢首先係經典
=.=
食咗誠實豆沙包
馬拉人真係好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞