23條|鄧炳強點名「自由亞洲電台」 批外國政客、機構抹黑立法

58 回覆
10 Like 136 Dislike
【有線新聞】保安局局長鄧炳強批評有外國政客及機構繼續抹黑基本法23條。

鄧炳強:「我也留意到美國聯邦政府資助的『自由亞洲電台』,當中有提及第23條立法有些罪行是針對傳媒,這個也是錯的、假的。我們只是針對危害國家安全的人,我們對所有人,特別對傳媒報道有充分的保障。無論根據《國安法》、《基本法》或兩國國際公約,我們都有充分的自由。」

鄧炳強出席23條立法諮詢講解會後亦提及英國保安國務大臣早前批評23條立法會摧毁香港繁榮,鄧炳強認為是故意抹黑,指制訂23條立法內容時也參考了英國國家安全法。他又強調23條立法無追溯力,會跟隨普通法原則。
幾時封網?
即刻拉人啦 外國勢力wor
參考英國算唔算勾結外國勢力
算唔算另類賣廣告
反駁隊大隊長既功力淨係識大大聲話人假?
比d 論據都難
支持鄧sir 支持封youtube
你間野既艇仔粥好難食喎?

反駁隊:你咪抺黑,餐牌寫明係美味艇仔粥。
你呢番言論咪針對緊傳媒囉
老實講,而家香港所有電視報嗰啲新聞都愈黎愈cctvb化。一早打開電視機,聽得最多都係國家安全、外國勢力、領土完整,日日都喺度洗腦咁,真係cls
親自指揮
親自部署
親自出動
去美國🇺🇸拉人
屌你老母,立國安法時咪又係話無追溯,信你果個就真係on9
而且我要睇香港好 大陸好 香港周圍都係喇 根本唔洗刻意去搵 但我自己冇興趣睇賣花讚花香既垃圾野
餅餅即整防火牆block晒啲邪惡外國網站同youtube唔俾自由香港人上啦
「英國保安國務大臣」

咩嚟

我們只是知道條罪名任你噏
都無話「危害國家安全的人」唔包括傳媒人
同埋當年夠話國安法無追溯力,結果審肥佬黎攞曬2019年啲嘢黎講
唔啱聽一律話係抹黑,收工。
係囉點解成日話英美有所以香港都要有
可唔可以畀返啲大国自信底気?
記協都唔尊重講尊重新聞自由
人地英國三權分立,有民主選舉,政黨可以輪替,首相可以下台,唔可以亂黎
唔搵200隻去拉人仲得了嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞