啟德主場館夜晚著左燈個設計幾好J

397 回覆
58 Like 248 Dislike
外皮靚
但唔知日後圍唔圍到皮
驚咩呀新世界營運,K11有辦你睇
係怕得嗰5萬個位搶演唱會飛少過其他地方先啦
有咩問題
唔通淨係靠班波台毒撚入場睇波賺錢咩

起碼香港終於有個國際級嘅演唱會場地
唔洗再屈喺大球場,日日俾人投訴噪音
但成個啟德規劃出事呢,隔離係簡約公屋,普通公屋,私人樓,又有啲商場商廈
笑死
Taylor啱啱喺墨爾本開完果個場
係10萬人capacity
所以都唔鳩明話完成85%係咩玩法
有咩問題
英超休季球場都會開concert
新世界算係幾有心同揼本雖然好大機會蝕錢
起碼上次搞LV Fashion Show都算幾成功
連登仔會話:
起咁多位都冇人入去睇架啦
維護成本係咪你比
散場嗰陣交通點算
Coldplay之前喺台灣演唱會時講左 因為中國封殺 所以黎唔到
首先要cut港超去到4隊先可以踢大球場
將啲混水摸魚既隊伍降班啦
觀眾係好聰明 冇競爭力既野先會買飛
瘋蝗GEM
好似book左 要黎開演唱會
日日喺度唱獅子山下,播長津湖
請埋班大媽跳廣場舞
樂觀D睇,除左主場館外仲有個坐到萬幾人既運動場同K11零售館
但係永遠得主場館有人關注
為拍片拆落黎 再裝返塊新既上去
好老實講而家香港企業又唔會好似以前日本咁起隊波黎踢,日日J歷史,大家圍威喂冇競爭,最勁剩係踢到亞冠小組賽3戰全敗
再靚都無鬼用啦隔離就特大公屋群
當初起商廈都覺有啲用途可以同體育園形成協同效應
吸下啲運動牌子租嚟當香港總部又搞下活動
再發展成運動娛樂嘅地方都係唔錯
好死唔死學人轉曬起公屋玩死自己
儀式感啊
btw
唔知十三力起呢舊野賺定蝕呢
lm
呢d 先係好睇又實用基建
高鐵站 故宮博物館 蓮塘嗰d 完全係勞民傷財
咁咪整爛啲草
地下中間係石屎地黎,要踢波欖球之類草地運動先會由第二度搬草過黎鋪
政府好撚柒蠢,講到明叫體育園但係冇起埋個世界級泳池
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞