基哥晴天霹靂哽咽痛哭:如果佢唔係因為我,或者唔會逾期,佢唔捨得我……

192 回覆
23 Like 229 Dislike
李龍基表示,在前日(17日)才知那麼大件事,當日他與Chris在家,突然一班入境處人員入屋,才知道Chris逾期居留,令他晴天霹靂。李龍基說:「我諗佢自己知道(逾期居留),但佢一直冇同我講,冇同我商量……一人計短,二人計長……唯有盡量幫佢,已搵謝偉俊律師幫手。」李龍基坦言很擔心,此事亦對他打擊很大,說到此哽咽痛哭,表示真的想不到,或是他做錯寵壞了Chris,又覺得這事或因他引發而起,他說:「如果佢唔係因為我,或者唔會逾期,佢唔捨得我……佢2019年嚟,之後疫情來回要14、21日(隔離),或因此佢諗歪咗,又唔同我講。」

李龍基:可以搬往內地居住

李龍基表示這次入境處上門,爆晒所有事情,Chris心情一定很低落,他稱也一定支持Chris,希望她重新改過,任何一個人有心改一定改到,希望自己餘生可以幫她。李龍基表示相處最緊要坦誠,直言會對Chris不離不棄,犯錯也會原諒她。談到Chris逾期居留,意味她並非優才計劃來港,李龍基表示也一直以為Chris已獲批申請,但原來未獲批。他又續說其實可以搬往內地居住,但他在港有太多工作。

李龍基結婚承諾「一定唔會變」

另外,身在廣州的李龍基今晚接受傳媒訪問,他直指「我知乜事」,不過由於李龍基目前不在香港,明日亦要錄影節目,後日才會趕回香港。李龍基表示因為簽約而未能缺席,提到愛妻被捕更非常心痛:「佢身邊冇人冇物。」李龍基亦找來謝偉俊律師陪伴Chris,又表示有不少朋友叫她不用擔心。

至於會否怕未婚妻入獄,李龍基直言:「唔係驚,係擔心。」並痛哭表示希望將傷害感到最低。李龍基同時亦說「一定支持」Chris,更說對方經常「收收埋埋」,不讓他擔心,還說:「佢唔捨得離開我。」雖然未婚妻身陷是非,李龍基亦大派定心丸,表示結婚承諾「一定唔會變」。另外,李龍基接受另一間傳媒訪問,亦提到希望Chris可以明日提堂後,能夠保釋。
沉船沉到Titanic咁樣
假撚到,唔洗問,一定係基伯趙完鬆報入境處啦
痴撚線
毒撚都冇佢咁ff
痴撚線
基哥識玩依家陰陰嘴笑緊連登仔同隻雞
似係做場大龍鳳篤鳩佢
再扮下傷心咁斬攬
一場鬧劇
唔係專才咩

「沉船」糸描述叫雞既其中一種心理狀態wor
幾十年扮皇帝啲厚黑你估小野
基哥仲唔係?
呢個記者又幾幽默
一路睇一路笑到gap gap聲

基哥晴天霹靂哽咽痛哭

想睇
即係唔係優才入境囉
李龍基表示這次入境處上門,爆晒所有事情

佢都知紙包唔住火
裝睡的基叫不醒
由佢將呢段回憶帶落棺材啦
人哋Dr嚟㗎 死老野
真係要靠你開飯咩
逾期逗留香港兩年及以上的人士情況則更為嚴峻。一旦居留期限滿或者被拒絕延期逗留后繼續逾期居留,將會被視為嚴重違反香港移民法,并可能導致被判刑。具體來說,根據《入境條例》第41(1)(甲)條,逾期逗留香港超過2年的外籍人士,可能會面臨最高禮刑期7年、罰款25萬港幣的懲罰。對于持有工作許可證或學生簽證的人士,其逾期逗留香港超過兩年可能會被視為嚴重違反相關規定,拒絕其遞交入境香港申請,并有可能遭到驅逐和判刑的風險。
重要用啲身家氹條女比佢屌咗咁耐,依家一嘢收網拉埋條女,似足以前啲地盤請黑工,臨出糧就報入境拉曬,真係扮豬食老虎,老千俾人千上千,同叫雞唔俾錢冇乜分別
之前睇最多罰5萬同監禁2年

原來逾期逗留多過兩年又再罰甘D
不過藍絲有另一套法律既
成單嘢係好好笑😄😄不如叫佢搵律師去告返入境。。。。佢老婆都冇結婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞