內地男列港人「9大怪」 中港網民:是做人基本

163 回覆
472 Like 40 Dislike
成撚日話香港人行得快,你地嚟香港旅行就梗係慢慢行㗎啦,香港人大部分都要搵食趕返工,咁咪要行快d囉… 。
你吧撚夠未
我有BNO,英國人黎
呢啲唔係全部基本嘅優點咩
支joke拎BNO
人畜之別
係,可以飲平奶鋸平扒,個煲底番撚左去南倫敦呢啲垃圾地方
撘車冇安檢就唔正常
尊重他人都怪,唔怪得佢地去到邊都可以得罪人,明明九個都唔係咩缺點同壞事都可以拎嚟話怪
外國識唔少中國人都誤以為投放越多時間=做咗越多嘢
無論係做嘢讀書定戀愛都係咁

一班人一齊做嘢嘅時候好容易變成集體浪費時間,最後趕頭趕命求其做
習主席說得很好,恰到好處的切中了問題的關鍵。 因為不搞明白關鍵問題,就無法認清問題的關鍵,而一旦問題的關鍵沒有得到充分的,應有的全面的認識,關鍵問題就會受阻、受困,最終會受傷、受害。 因而,關鍵問題是我們認識問題的關鍵,反過來,認識問題的關鍵,又恰好成為了我們所必需的關鍵問題。 二者、互為基礎、相互補充、並行不悖、辯證發展。

問題的關鍵正是要牢牢的把握住關鍵問題,闡明觀點問題,推動關鍵問題,最終解決關鍵問題,確立關鍵問題的關鍵地位,確立問題的關鍵在關鍵問題中的關鍵作用,對於認識推進解決 和貫徹實施關鍵問題,具有關鍵性的歷史意義和現實意義。
雖然個心入面果句係
屌你老母 咪撚塞鳩住晒
或者佢地小學作文可能最少都要寫二千字
個個訓練到可以咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞