「100圓」店行業先驅 日本連鎖平價品牌大創Daiso 創辦人矢野博丈逝世 享年80歲!

58 回覆
21 Like 5 Dislike
而家daiso有高檔少少嘅產品線打3coins同無印,個包裝靚仔咗然後料又靚啲,仲要寫係日本邊度邊度燒,又咩老舖工場之類

人地入d淘寶貨賣俾你你班傻鳩就當自己執到寶
係呀不過係淘寶囉
其實d貨同樣由大陸入貨
運嚟香港成本應該仲平過運日本
如果話租金貴但係香港人口密集又崇日應該平均銷量會高過日本
再加上香港稅平過日本
圍返條數香港即便賣100円都應該賺過日本
有埋鋪比你有人工要比都係賺多幾蚊,成堆ig shop賣淘寶賣貴幾倍,出事仲要比賣家擺返係ig轉頭,到底邊個當香港人係水魚? 仲要有d貨真係made in japan
12蚊店啲野真係平靚正 又就腳又好行 成日幫襯
¥200同淘寶7.6人仔連運費咪差唔多
仲未計¥200個隻有可能係MIJ
香港 Daiso 前身係咪 Aeon 十蚊店?咁 Daiso 同 Aeon 關係?
MIJ
屌崇日唔洗崇到咁㗎
你有冇行過先
洗唔洗我去daiso 影埋產地俾你睇
Aeon 拎咗Daiso 授權開舖

HK01唔post link

記者獲AEON回覆指,Living Plaza及Daiso Japan同樣屬於小型專賣店,Living Plaza是AEON自家品牌,主打高實用性的生活雜貨。而AEON與日本著名100円店「Daiso 大創」所屬的株式會社大創産業簽訂長期許可合同,獲授權代理經營Daiso分店,Daiso Japan相對市場定位較高一些,涵蓋更多最新日本流行商品。而AEON亦表示今年集團重點策略之一就是進一步拓展DAISO小型專賣店網絡,繼續加快開設新店。
你去睇下
而家大把貨係MIJ
100 yen你可以有咩要求
用幾次就爛,都已經對得住佢個價
原來係咁,thx
100円=5.18 hkd
做福世人
rip
咁多款產品有冇可能全部岩你心水?你問心 整體黎講係咪好先?
係好既,我其實都買唔少
12算都吹奏
感謝你
大多made in China
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞