[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(62) 0219 EASY CB大發!通伴齊聚韓國CS應援FIM寶

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
今次隻碟冇炸場歌
呢首同fire in the belly都好啱演唱會唱
但係呢首會再適合ending或者encore多一啲
Encore?
竟然仲有
Un條bass line係幾正
Easy就個vibe正
你無得去都唔好咁拉
現場的通胖有福了
入完筷子返歸聽咗album同showcase,始終係第一次跟佢地comeback(11月先成為通伴),好想講吓感受。

本人覺得Title track好好聽,我諗街外甚至乎呢度反應都好兩極。房爸爸攞首hiphop/R&B去撼IU+Twice,都真係幾fearless。但係我自己係鍾意嘅,同埋班女都話想試吓唔同風格,why not? btw showcase表演EASY嗰陣啲鏡頭真係食咗屎,完全睇唔到走位

聽完Swan song畀我嘅感覺就係類似impurities。即刻覺得係咪用title track偽主打,然後用side track嚟再推一波(之前Impurities同埋Eve都係類似玩法),即管睇吓遲啲會唔會出mv/performance video,因為睇showcase覺得隻舞好好睇,人間天鵝又做一字馬

最後加埋Smart,呢3首歌畀我嘅感覺係呢隻album好想打美洲市場,曲風都係好啱美洲聽眾,再加上之前unforgiven、fire in the belly嗰堆歌,其實真係好適合攞去Coachella。同埋如果佢地要開world tour(去南美),出多啲唔同風格嘅歌,吸多啲唔同嘅粉都對佢地有好處,始終Hybe嘅重心早已經不在韓國。

純粹個人意見,1999,唔鍾意屌細力啲
妹寶跳smart有吓企唔穩腳震
希望可以休息多啲

Btw smart 幾似啲西班牙民歌 好正
我認我心邪
但第一眼見到真係幾似
我現場心諗sc點會有encore,點知真係出左黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞