政府正式宣佈退稅一半

84 回覆
559 Like 63 Dislike
Amos agrees with you
咁多人唔搵你搵個白卡
新加坡政府點同
人地獨裁但係有遠見、高效又廉潔
點會好似港共咁廢到連藍絲都頂唔順
簡單,香港用大陸嗰招,你有乜佢就搞乜
香港開賭一定有運行
dllm
因為你唔係長住

早幾年坡佬屌交通部長屌到仆街
SMRT幾日就故障一次
咁屌完有冇坐監?
咁樣會令政府少咗收入,支那又贏
支那狗可以繼續比錢發展
喺坡狗國,目前民眾就一般民生小事屌下政府係冇問題的,當出氣渠道

人民行動黨都唔會因為新加坡工人黨攞咗地區幾個席位就要趕盡殺絕,佢哋明白要畀位反對勢力幫居民出下氣,畀啲假希望佢哋,咁佢哋嗰套威權主義統治先得長久

只要唔係當眾屌鳩建國神話李光耀就得
唔加你稅當偷笑
講真,如果個政府真心為人民服務,獨裁又有咩所謂
再上次成皮
兩邊都係獨裁
點解香港垃圾咁多
新加坡有民主自由又贏
新加坡有民主又有言論自由
支持果位巴打去新加坡行使言論自由權利
唔怪得話要做國際訟財中心
任何批評特區政府嘅人都可以拉黎香港審
國際法一樣夠晒國際
捉晒入精神病院都似
言論自由都睇你插乜
東方日日插政府都無事
拎香港同大陸比較,讃吓大陸做得好過香港
邊個夠膽郁你
民唔民主講錢最實際
你乜都越收越緊啲投資者就係唔信你
啲巨企逐隻仆街、逐個交間公司出黎共
啲錢去晒台灣、日本、新加坡就係事實
退利得稅唔退個人所得稅
有無解釋下個邏輯係咩
搞到我專登去search
其實新加坡派糖好孤寒
似乎想逼啲人去創業賺外匯

AMID concerns around the rising cost of living, all tax resident individuals in Singapore will get a personal income tax rebate of 50 per cent for the year of assessment 2024.

The amount will be capped at S$200 so that the benefits go mostly to middle-income workers, said Finance Minister Lawrence Wong in his Budget speech in Parliament on Friday (Feb 16).
入到黎即刻灰左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞