Figma 042 環保post 冇人玩figma 兩年先爆

148 回覆
0 Like 0 Dislike
劍心出shf點買
2邊啲馬娘都劈到幾平,都算可以一戰
得小栗帽和玉藻十字
等buzzmod版 lo
呢條line未玩過,見佢出鬼滅有布衫
明明以前好進取
唔知點解而家搞成咁
玩過2b, 覺得唔值7百幾
不過你要布衫的話都無咩選擇
出d冷門野同d鳩野既過癮
星河戰隊隻蟲,藝術品系列
大ip依家無乜,始終貴同埋出貨期長,唔夠bandai咁貼個熱潮

唔知咩玩法
都唔知佢貴what
一年出得個小貓3,4隻 figma真係沒落
鐘意個幾隻永遠都冇
第一次見呢樣結構
睇落下半身的joint最尾有粒的,用來卡實某嗰位?
我估個“的”位係用黎卡實粒ball joint既
穿過粒ball joint之後應該轉180度鎖緊

即係個位位,正常粒波個洞個凸位應該係同前唔係向後,而家係前後調轉左

我估你試下篤返入去,然後扭一扭條腰,用陰力睇下可唔可以將粒波拉出黎,
之後鎖緊塞返入去?
其實我都覺得係佢裝反左,但而家個ball joint裝左入下半身,我一扭,成粒ball joint跟住郁

而家諗緊用aa膠封左個出口,等佢拉出黎個時卡住
但應該唔可以直接用aa膠,驚痴死堆個關節,用咩卡住佢好呢
最後削三角關節,再熱風吹軟波joint,強硬塞左入去,搞掂。
禁到手指都痛
figma早兩年定價升得太急,即刻冇乜mood買,shf就識玩,同期唔點加價出嚟搶市場,而家就陰啲陰啲加到9000yen起

加上產能不足導致吊打bandai嘅齊line優勢都冇埋,我對上買到齊line嘅已經係p5,都唔奢望出埋洛基版

有冇人同我一樣好唔鐘意啲露肩既FIGMA 啲關節露哂出黎好無美感
figmaペコら唔見左隻耳仔ペコ。
有係得配返ペコ?
有無得配返
買多隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞