係咪得香港d餐廳先會要個客食到一半轉枱

362 回覆
2210 Like 21 Dislike
係香港食飯好受氣㗎,俾錢買難受
仲話要撐港店,真係有時呼呼喝喝咁,仆街
啲位又撚窄,搭都算,坐都坐得唔舒服
真係DLLM

啲知客又係仆街嚟
上年喺德褔Terrace in seaside同條女食lunch
嗰陣間嘢新開冇耐 都比較多人去食
等咗半個鐘左右先有位入
去到就快食完 有個樓面帶咗2大2細想坐我哋隔離
隔離位係2人座 然後個樓面問我哋可唔可以調位
成班人企哂喺後邊仲點有得唔調
根本冇位就唔應該放人入嚟 仲要我都就嚟食哂
成餐由坐底到離開30分鐘都冇
埋單嗰陣條氣唔係好順 叫佢免收加一
收銀條友話唔好意思 我哋店要收
聽到佢咁講我即刻問佢店長喺邊
點知原來條友就係店長
然後我話佢有乜理由我食到一半 你哋就帶成班人企喺我後邊 問我可唔可以調位
之後佢都唔想煩 免咗我加一
咁嘅服務仲想收加一
非茶記非麵檔,會叫人轉枱?
有冇咁on9 ?食飯張檯都話憑實力 你嘅實力都幾廢
搵咗20幾年終於搵到你
咁叫「餐肉煎蛋飯$50」既港豬,咪仲下賤,咁既垃圾都叫
去過sz 食野已經返唔到轉頭接受香港果堆on9 文化

搭枱, 轉枱, 限時

人地 sz 不論低, 中, 高級餐廳都無呢d 文化
阻住你做生意?我離乞食呀?
嗰時見你成個鵪鶉咁,估你唔到
香港啲餐廳真係好on9
唔可以叫啲客等一陣?
死都要一張枱撘幾條友,又要人轉黎轉去
食餐飯都唔撚舒服啦,難怪啲人北上消費
佢哋咪咁諗 又閪又hea咁返工
轉第二次都應該直接出門加blacklist
又想整死香港?
俾著我呢18字真言屌爆佢LMGCH
你同茶餐廳啲伙記講啦
上次去譚仔食食下野呀姐叫我轉枱
我企硬唔轉
指住個牌話落單後不准轉枱
大把啦,上環球哥燉湯都做開
主動d同人地講仲有小小食埋我都走
佢都應該唔會逼你轉既
唔知係咪香港先有,真係比狗食, 永不錄用

試過兩個人買完野食飯,唔係食茶記, 係人均2-300 既餐廳, 係要搭枱

本身4人枱唔比坐晒,焗住要人坐四人枱一邊,唔比坐多,當個客D 物品唔係野,一係叫你擺地下,一係擺係D山卡啦位, 試過叫我將D書包,袋擺高過頭

擺山卡啦位唔見野邊個負責, 等陣跌落黎又邊個問題

我都明你要做生意, 但連比個客舒服既環境進食都比唔到, 咪L做啦

最仆街係你就要人塔枱, 但明明有枱冇客都唔比個客坐舒服

呢D服務態度,唔好問點解冇客
問就係有問題啦, 而家冇比錢咩,當初坐得就係冇問題

點解要個客就你生意而要犧牲自己食飯個體驗
我係台南試過一次 不過間餐廳野幾好食,咁啱嗰時所有客都好靜,同埋唔知點解食客除左我之後都係女仔 所以總體黎講體驗唔錯
富臨抵啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞