AKB48本家討論區 #117 柏木卒單好靚好靚

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
https://youtu.be/TUvcf6wd0ok?si=EBlUNlgFH7Hp_t_0

鎮樓圖

雖然最近推得勁慢,但本區宗旨係悠閒既聚腳點,唔求兩個月爆po,但求大家得閒貼下圖吹兩句就好,歡迎各路人馬加入本家大家庭

蒙大家錯愛,本PO可以開到117,想再次重申開番本家PO既原意係希望俾各位本家飯有個集中地吹奏自己個推,無論貼圖又好、放mb活動既情報上黎又好、打機過唔到、番工辛苦吐苦水,甚至想FF講自己同MB已經有默契,心入面有各自既位置都無問題

明白到現今世代好多48飯都係各團互走,亦唔介意大家偶爾貼下其他分團既成員介紹俾其他會員知道,總之唔好貼到或宣傳到呢度變左100%既分團討論區就可以

其實呢邊規矩好簡單:
1. 唔明或有野想知可以問其他巴打或google。
2. 討論過程實有爭論或嘈交,基本上唔好人身攻擊就得。
3. 明白到呢個世界上無一個MB係完美既,黑還黑、恥笑還恥笑,唔好太過分傷到成員既飯既感情就好了。
4. 捌仔已經回歸,本家正式統一大家庭。
5. 本PO歡迎mb生日圖海洗1001,唔好分開2日洗就ok。
6. 萬一真係咁唔好彩有會員唔小心自爆左,麻煩大家唔好引用落去
7. 如果係吹奏46團或想撩人過檔請麻煩番去46團既相關po,有緣既話巴打們自然會過去睇
8. 63單好正
9. 係夢裡面乜都有
10. 推牙達既世界仔既世界並唔存在
11. 原來柏木真係有畢業既一日
12. 本家區傳說三大黨派:小栗派&柏木軍(半死)&瑞葵組(潛水),都市傳說,話時話天下三分但得柏木(仲以為今年無)瑞葵同轆, 仲有彩希生日有圖海爆po
13. 元祖同風靈都係高達
14. 本家以後只會有全純血單曲
15. 實體握手會再次舉行
16. 本家今年一定島
17. 連NMB都出左4專但本家既10專呢?
18. 以為睇垃圾泡狗就好似高人一等咁,唔知牙唔知牙唔想知牙關我咩事姐?
19. 宇宙大事:11月7日係轆轆&岡田奈々既生日
20. 就算討厭營運也不要討厭AKB
21. 連牙迪都出左寫真集,瑞葵同轆肯出未?
22. 5/10/2022,11:02:22既安部若菜巴:
上網:行天,bb,奈奈
現實:who
23. 28/11/2022, 11:04既桃月なしこ巴:
如果日本贏到西班牙 咁我唔愛行天優莉奈了
24. Anyone But......
25. 事實陳述:轆係大波長腿美少女,平時收收埋埋只係低調隱藏實力,等佢出寫真個陣你地就會知道佢有幾勁。(唔會除)

終極FF範例:

其一:有一天我的女兒跑過來問我:“爸爸爸爸,你最喜歡的女生是誰?”我說:“是(自行填上)啊!”女兒哭了,女兒哭著跑到她的媽媽面前,抽泣著說:“爸爸最喜歡的女生不是你!”老婆一臉漠視的看著我說:“那這個笨蛋喜歡誰?”女兒抹著眼淚:“是(自行填上)”,老婆低下頭甜蜜地笑了,她想起了自己當年用過的那個藝名。

其二:昨日夜半時分睡不著在床上躺著滑手機,看到(自行填上)的討論區下面支持的ファン這麼熱情,心裡甚是替她感到高興,此時老婆轉過頭來督促我早點休息,想想也是,本人都在我旁邊了為什麼還要看討論區呢

一切既知識:
http://google.com
https://lihkg.com

其他諗到再加
我覺得八木愛月太呆
最近一直重溫有岡田奈奈嘅con
Point 11
騎呢髮型掩蓋唔到麗大人嘅性感與美麗
https://x.com/idol_bomb/status/1759816687321518142?s=20

留名
唔會啦因為我唔會諗到呢樣野
Lm
LM
下次要改返第21點
營運仲記唔記得有香港呢個市場
台灣都放置左更何況係香港
◆「AKB48ファンミーティング in 韓国ソウル」

開催日:2024年4月20日(土)

会場:CTSアートホール

http://rent.ctsart.co.kr/

参加メンバー:

秋山由奈、大盛真歩、小栗有以、柏木由紀、倉野尾成美、佐藤綺星、下尾みう、田口愛佳、千葉恵里、長友彩海、平田侑希、水島美結、向井地美音、村山彩希、八木愛月、山内瑞葵、成田香姫奈
之前去過一次佢地泰國馬拉event
d握手勁平 有錢即場係咁買又得
原來今日係馬+0卒公
我家姐(終於退休

我鄉下嘅青梅竹馬(去咗海邊玩)

我師妹

我同學

我阿妹

我細妹

48小時生活圈
今日做埋場卒公之後,本家正式地得返48人
依家剩低既人先至係真AKB48
葵妹BB

新同學

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞