不規則分享|化妝品 + 護膚 48

101 回覆
0 Like 0 Dislike
有冇人買過snidel beauty眼影?
有無人用過cdp妝前?
而家化妝坐咗半日Office之後
鼻翼同埋人中位+下巴就會開始浮+甩甩地粉
有d乾紋咁嘅feel
想知係咪短身黑色嗰隻最啱
想戒咗粉底液
有冇啲咩素顏霜推薦?或者用礦物粉?
不過最後再上碎粉,其實都係有粉底成分?
我都想戒粉底液 但粉底液個妝感係其實野做唔到
想問下 平時喺屋企用完家用脫毛機之後
係咪唔可以喺用過機嘅皮膚擦果酸個啲產品
因為我見有人話脫完毛要擦哩啲產品 廢時有毛囊炎
但又好似話脫完毛擦哩啲產品會對皮膚好刺激
有冇人可以教下我正確做法應該係點
有,覺得麻麻哋,啲粉壓得唔實,閃片比較大粒,上眼效果唔夠精緻!唔太推介!
冇搽粉底液塊臉好似好污糟咁
前日買左新色inspiring beige
冇色到好似冇畫過眼影
如果本身皮膚好就唔會有呢個問題
我未試過用家用脫毛機,剩係會去美容院激光脫毛,但美容師有講過脫毛前後起碼一個星期都唔可以用酸類產品,因為會刺激到皮膚搞到敏感 我覺得脫完毛其實做好保濕同防曬就足夠。
買咗個cpd粉餅 希望會好少少
見到好多日本KOL推介,可能係packaging睇似高級掛?

我仲買埋佢嘅lip tint,係依家好流行嘅成膜型 product,同樣地唔好用and有嚴重leakage problem,唔能夠帶出街使用

呢個brand暫時未能夠同其他日本cosmetic brand睇齊
包膠okay?
中性肌 夏天會出油冬天會偏乾
有色防曬>cdp> Givenchy四色碎粉
上面嘅時候透薄同埋幾滑 同埋搽多幾層嘅話都遮到毛孔同少少瑕疵
雖然唔係100% (我估想遮得好啲應該要用返毛孔base)
去到傍晚嘅時候會變咗奶油肌 但係摸上手都係乾爽

接近滿分 想買多個出街補妝用
不過暫時好似唔使點補
Fenty eaze drop skin tint
Cosrx low ph洗面幾好用
唔貴 YesStxxx買 折完 3x
邊枝防曬真係可以防埋黑?biore果枝好用但酒精好勁
有冇簡單野可以防衰老
應該係精華著手定CREAM?
要搽嘅係指剃毛、拔毛同蜜蠟,唔係激光
有冇人知makeupforever 呢隻Liquid Lift Foundation係咪停左產定轉左包裝?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞