Mosaic PiXL 矯視 無切口, 無激光, 非入侵性新技術

21 回覆
3 Like 1 Dislike

Mosaic PiXL 矯視
無切口, 無激光, 非入侵性新技術
No cut, No Laser, New Non-Invasive Technology

針對近視患者,Mosaic PiXL 矯視全程毋須開刀亦不用住院,原理是利用UVA紫外光線和光敏劑核黃素眼溶液 Riboflavin 對角膜局部進行照射。光敏劑遇上紫外線會產生化學作用,令角膜纖維中的膠原蛋白緊扣在一起,使角膜變得堅韌,同時局部改變角膜孤度,矯正近視。

睇落個技術無咁傷害性
但新技術安全性可唔可靠?
有冇話要幾多近視散光度數以下或指定條件先適合做?
收費幾錢?
未聽過

btw, 矯視技術近年發展得好快
未聽過

btw, 矯視技術近年發展得好快

剛剛先係FB見到
近年係越黎越多唔同技術可以矯視
感覺上消費者多左選擇
但最關心都係安全
聽落即係將原本半o者o里狀的眼角膜,加膠水,照uv將佢硬化wor....
有冇得還原先...同埋會唔會導致角膜加速老化呀...
聽落即係將原本半o者o里狀的眼角膜,加膠水,照uv將佢硬化wor....
有冇得還原先...同埋會唔會導致角膜加速老化呀...

好多手術通常都冇得還原架
新技術等白老鼠試驗
留名
有冇人係fb問左間中心詳情可以share下
留名
好想做
就咁google 睇咗文
16年話做完會減少氧氣進入眼球
佢地仲諗緊解決方法
同FDA好似未批美國用
香港咁快有得批用?
佢地仲諗緊解決方法
同FDA好似未批美國用
香港咁快有得批用?

Link plz
佢地仲諗緊解決方法
同FDA好似未批美國用
香港咁快有得批用?

角膜變得堅韌
透氧度可能降低

所以真係要周圍問下先
萬8蚊一個手術,10幾分鐘搞一個

你諗下一日賺幾錢

認真答你 唔多 因為術前術後準備功夫 人工都好襟計

認真?我諗起我個日做,我個時段都見到都起碼10條友,1個人3萬,已經30萬

你諗下一日賺幾錢

認真?我諗起我個日做,我個時段都見到都起碼10條友,1個人3萬,已經30萬

咁其實你有咁既技術,又真係work既
怕乜你賺

你諗下一日賺幾錢

你做邊種手術?
其實邊種技術最好?
咪就係將粒con直接「安裝」落你隻眼到囉
咪就係將粒con直接「安裝」落你隻眼到囉

ICL???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞