一個學生比人呃錢 有冇人識Kris Jordan YT Chiu依個人

20 回覆
2 Like 12 Dislike
借帳po

話說我個朋友讀緊書做開lol代打但佢係外國人 所以有一啲香港既單冇辦法收錢 就識咗一個叫Kris Jordan YT Chiu既人 佢自稱係醫生

佢地個模式係kris Jordan YT Chiu幫佢收錢 然後完成訂單先會匯款啲錢係外國比我朋友 但前排突然間佢話自己有病 需要錢去醫治 就私自拎咗啲錢去「醫病」 並承諾過一個月會還番比我朋友 其實係咪真係病我唔知啦 我朋友都只係個學生 每晚代打到凌晨4 5點賺10000幾既辛苦錢 都因為心軟借咗比依個人

借咗都ok啦 諗住佢會還 但到還果日 突然搵唔到人 因為本人係香港 佢就叫我幫佢去聯絡kris Jordan YT Chiu依個人 然後佢直接block

咁我冇辦法之下就唯有聯絡可能認識佢既人去搵佢 一開始都唔想同果啲人講話kris呃錢唔還 要搵佢 好似周圍唱佢唔係咁好 而係話有急事搵佢 但冇諗過佢知道我周圍搵佢之後 佢竟然po fb話我想呃佢錢

佢咁厚面皮 錢都應該係拎唔番 但都想話比大家聽小心依個人 如果認識佢既 麻煩幫我轉達比佢 有番啲良心就自己還番啲錢出嚟啦 學生錢你都呃 仲扮醫生 你係醫生就唔洗10000$都呃啦

放fb啦
放上黎做咩
TL;DRs
報警啦
呃得你仲會用真info咩
擺明係假
如果金額唔大
又冇乜人報警for同一個人
None care
認真問 如果有晒銀行資料 有晒對話紀錄 報警係咪都真係冇用?
Try try sin
係真info嚟 如果唔係佢都唔需要開po同認識佢嘅人去解釋話我想呃佢錢
明白 唔該哂你 新年快樂
乞衣?咁少錢都呃?
只能講你諗法好天真好幼稚
係小錢 但對一個學生嚟講已經係佢全副身家 仲要係佢學費錢 比人呃完 仲覺得係咪因為自己衰先比人呃

我咪話Kris Jordan係乞衣 咁少錢都呃 你個frd 認真慘
哇你都幾戇鳩
見過真人再講
樓主有冇contact,想搵你傾傾
on9

話緊你朋友

三唔識7 竟然錢經個陌生人手
Tg我aa122341
以前都有個人幫佢接香港嘅單 都係唔識不過就咩事都冇 但後來佢移咗民就換咗依家依一個 佢太容易信人冇辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞