第一屆坎坷影展 Festival de Cannot

50 回覆
6 Like 0 Dislike
今晚 1930 灣仔art centre 開始攞飛
今晚 2000 《台北物語》公映
《台北物語》導演黃英雄連同製片及兩位演員已經從台灣遠道而來
今晚會親身出席首映,與觀眾交流!
感謝 Ascott Hong Kong Hotel Pravo Hong Kong 的酒店贊助!
去緊
今晚 1930 灣仔art centre 開始攞飛
今晚 2000 《台北物語》公映
《台北物語》導演黃英雄連同製片及兩位演員已經從台灣遠道而來
今晚會親身出席首映,與觀眾交流!
感謝 Ascott Hong Kong Hotel Pravo Hong Kong 的酒店贊助!

演員都黎埋
到咗
依家先搭地鐵
依家先搭地鐵

連我在肉得7個人到咗
完全冇左件事,唔記左買飛
依家先搭地鐵

連我在肉得7個人到咗

慢慢來
目前 Buber mak 來咗
依家先搭地鐵

連我在肉得7個人到咗

完全冇左件事,唔記左買飛

其他短片場好似仲賣緊
依家先搭地鐵

連我在肉得7個人到咗

好多人到左啦喎
台北物語真係神作
我懷疑成個場得我係一個濕鳩既打工仔
台北物語真係神作

聽完導演講真心開始明套戲講咩
最後仲見到何啟華
台北物語好睇嗎?
台北物語好睇嗎?

在場有好多人當笑片睇
個人認為佢係剪接攝影燈光化妝演技收音配樂同劇本都有問題
但係故事本身幾正
部份鏡頭係導演自圓其說底下又比佢講得通
利申 唔識睇戲
等其他識戲巴絲講吓
台北物語堅好笑
我覺得呢套片應該會成為台灣cult片新經典
劇情有啲匪疑所思 入面好多位好似演員啲對白 演技咁
你會覺得好好笑
拍攝手法我只可以講係好青澀好跳脫
我覺得呢套片應該會成為台灣cult片新經典
劇情有啲匪疑所思 入面好多位好似演員啲對白 演技咁
你會覺得好好笑
拍攝手法我只可以講係好青澀好跳脫

本身想舉手問問題
但係淆底
香港大師
都係o個句
我懷疑成個場得我一個唔係拍片既人
而只係一個濕鳩既觀眾
Harsh Light拍得好有feel 周祉君做呢套又做得ok fish都好正 最重要既配樂我覺得小龜應記一功
Harsh Light拍得好有feel 周祉君做呢套又做得ok fish都好正 最重要既配樂我覺得小龜應記一功

好奇想問吓
燈膽之於對外星人有咩意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞