美股認真討論區 MMMCDLXXXIV

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
諗多左 美國啲窮撚野食多到扔 覺得唔好食就扔
公屋水電免費 所以亂咁用 糧食券拎去換錢
反而中產月月清
覺得發福利改變到貧窮問題係咪諗多左

花別人的錢為自己辦事,最為浪費。
-諾貝爾經濟學獎得主弗里德曼
衰左咪認命繼續番工 幾年後再黎
因為呢度落注細比人笑架
下下轟幾百股先得
無稅收點維持基本福利巴打講果d發福利消費券係2回事
基本住屋醫療津貼好多錢去維持好多人需要
大把老人家靠綜援同傷殘津貼過生活尿片洗腎呢d?
唔識點講了有時金句未必岩現實
唔好意思, 請問邊到可以睇到唔同股票option 嘅成交量?
轉淡未
日日都升點解仲要返工
最應該做既係普及理財教育
個個亂洗錢 政府幫到幾多
成個教育系統完全冇包括理財 間唔中有po碌爆卡就知
負錢 =孖
真係有連登少年股神一步登天仲要twice
名唔開啦
有個藍字
其實係你想唔想交呢個地方既稅睇呢個地方既人令你生活點,鍾意呢個地方想呢個地方既人大家都好(當然唔計仆街假難民), 其實個4成幾5成咪照比,我當維持我愛既國家生活氣氛。
Long call冇錢都冇乜嘢
Short call就叫你入錢買夠100股
大選年
敗登要成個股市好好睇睇
更加唔想比共和黨入到位
TQQQ都太低風險
我哋連登仔唔做呢啲野
咁如果short call 俾人夾爆又冇錢填
咪影響long call 嘅profits
原來敗登民主黨同wall street咁friend
拜登選舉時啲mega比好多政治獻金
你long call到期冇錢買100股就會執行唔到張contract,又點會有profit
long call可以現金交割
只要正股升就有錢賺
https://learn.microsoft.com/en-us/azure/quantum/pricing
佢家陣免費咪又係marketing, 呃funding
到最後咪又係賭邊個scale到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞