透明質酸填充下巴一問

44 回覆
2 Like 15 Dislike
暫時首選Stylage XXL 最骨感嘅透明質酸 而且同juvederm差唔多long lasting

其次Teoxane ultra deep 都係硬身塑形較好

J牌 volux雖然最大路 但有個concern就係 好似好多人feedback話打完當感冒或者身體有炎症嗰陣 下巴會腫/痛

R牌 Lyft唔鍾意佢係顆粒型 所以應該唔考慮打佢

有冇絲打打過或者做開醫美可以俾吓意見
琴日打咗restylane 感覺效果幾好
絲打都係打下巴?
請問絲打搵邊個醫生打?
我巴打
其實打完後,係唔係每兩年都要打一次?
咁打法會唔會有後遺症?
第一次打應該keep唔到2年 之後有機會可以 我見有啲人話打咗四年都冇變形 視乎你吸收有幾快同打邊隻

少量多次就應該冇事嘅 透明質酸人體本身都會吸收 剩低嘅係交聯劑 但慢慢都會被吸收 只係時間要耐啲 適量注射我覺得不大問題

利申 上網做晒功課得出嚟嘅結論 不專業 如有錯誤請指正
Sorly 巴打你揾醫美診所定醫生打㗎
我都想打,係唔係有d會建議打咗肉毒放鬆下巴先
係呀 頦肌放鬆 笑嘅時候下巴皺先要打
美容院男醫生打,本身係諗住上去打熊貓針,打完之後覺得手勢幾好同埋間嘢幾正常,就問埋打太陽穴,不過佢建議我唔使打最後打咗下巴同埋提拉

淨係打咗一支暫時感覺幾好,諗緊遲吓可以再加多少少
J牌係最自然,不過比較貴( 打過 )
同時要兼顧埋醫生嘅審美觀,所以唔一定年紀越大嘅醫生就代表好,呢啲真係人夾人
想問間美容院叫咩名
請問絲打打咗幾耐 有冇出現過腫痛情況?
其實我都分唔到打下巴應該愈硬愈好定點
打過幾次lu ..
腫痛頭幾日就一定有架啦,最嚴重嗰次係下巴位瘀咗差唔多成個五蚊銀咁大大家真係唔好貪心,慢慢添d咁打法係最好,唔係真係會變咗巫婆
咁多次都係搵返同一個醫生打嗎?

頭幾日腫冇所謂 我係驚之後發燒感冒 下巴都會腫 上網見人係咁講
緊係唔係啦, a-xxxx試過中環整型專科醫生又試過

打過咁多次我都未試過呢啲情況wor ,係咪打咗水貨呀?
咁又唔知係咪水貨 可能都要人夾人 未必個個有呢個情況

同埋想請問A字頭呢間推薦嗎?咩價位?本身想去go young打xxl $2800 問過尖沙咀鍾醫生J牌要$3800 都爭成千蚊

雖然好多IGshop醫美診所都做到J牌$2000幾 但完整地址又冇 醫生名又唔俾 真係唔敢去
唔係最多人用J牌voluma 咩
我試過去ig shop嗰啲,我仲要等返醫生轉頭,同埋原來佢係普通家庭醫生貨源無保證,香港微整型呢方面真係好落後囉

a-xxxx我嗰時打好似都差唔多$5000,不過而家越嚟越多人做呢啲,競爭好大,變咗我哋係得益者

P.S go-yxxxg未去過呀
Yes,呢隻好似係最硬。下巴打呢隻。虎紋就少女針。
啱啊 其實好多都只係普通科醫生掛牌打針 懷疑係因為咁啲美容院唔開全名 但佢哋統一說法係話唔可以幫個醫生宣傳咁喎

同埋真係搵整容外科醫生打又唔係呢啲價 唯有揾個臨床經驗夠嘅醫生打 起碼熟能生巧 技術點都會好少少
新出咗隻volux係再硬過voluma㗎
係呀,真係睇你自己個人想法,專科醫生未必一定好,因為佢哋大部分都覺得呢啲連小手術都稱唔上,睇唔起…

嗱,我自己就覺得係唔係專科都無所謂,最緊要係貨源真假,同埋決定去之前就一定會google 下先
呢方面有時年輕嘅醫生可能會仲好,因為佢哋知道而家興咩外貌嘛,同埋注射透明質酸都係近世紀先興起祝絲打越嚟越靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞